Camera Deputaţilor a votat ratificarea acordului cu R. Moldova privind micul trafic de frontieră

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, cu unanimitate de voturi, Legea pentru ratificarea acordului dintre Guvernele României şi R. Modova privind micul trafic de frontieră, prin care se facilitează trecerea frontierelor de către rezidenţi pe baza paşaportului, nefiind necesară viza.

16 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a votat ratificarea acordului cu R. Moldova privind micul trafic de frontieră

Camera Deputaţilor a votat ratificarea acordului cu R. Moldova privind micul trafic de frontieră (Imagine: Mediafax Foto)

Acordul privind micul trafic de frontieră va permite cetăţenilor care locuiesc în mod legal de cel puţin un an în zona de frontieră să intre şi să rămână în zona de frontieră a celuilalt stat, fără viză, pentru o perioadă care să nu depăşeşte 3 luni de şedere neîntreruptă, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Totodată, Acordul prevede că trecerea de frontieră se va face pe baza paşaportului valabil şi a permisului de mic trafic de frontieră, ce va avea o valabilitate cuprinsă între 2 şi 5 ani.

Proiectul de lege beneficiază şi de Raport favorabil din partea Comsiei de Apărare a Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Comisiei de Apărare, din Cameră, a precizat, luni, că obiectul de reglementare a proiectului de lege ţine de regimul de şedere în zona de frontieră a cetăţenilor României şi R. Moldova, dar priveşte şi deschiderea a trei puncte de trecere de frontieră între cele două state.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată, Senatul fiind Camera decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici