Camera Deputaţilor: Terenurile din zona Parcului Bordei, de utilitate publică

Deputaţii au adoptat, marţi, cu 172 voturi pentru, 48 împotrivă şi 8 abţineri, proiectul de lege privind declararea de utilitate publică a terenurilor din zona Parcului Bordei, iniţiat de senatorii Marius Marinescu, Ion Iliescu şi Nicolae Văcăroiu.

22 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor: Terenurile din zona Parcului Bordei, de utilitate publică

Camera Deputaţilor: Terenurile din zona Parcului Bordei, de utilitate publică (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul de lege a fost suţinut în plen de reprezentanţii PSD, PNL, PC, PRM şi de Guvern, iar el a fost adoptat anterior de Senat, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

Zona Parcului Bordei este în suprafaţã de 3,3 ha şi este proprietatea lui Costică Constanda, a precizat deputatul PNL Gabor.

Deputatul Aura Vasile (PSD) a adăugat că, la presiunile unor partide politice ca PSD şi PC, Primăria Capitalei a realizat un schimb de terenuri în favoarea lui Costică Constanda, în Satul Francez. Ea a spus că proiectul privind declararea Parcului Bordei de utilitate publică prevede redarea bucureştenilor a acestui spaţiu verde, în condiţiile în care mafia imobiliară îşi întinde tentaculele.

Dragoş Dumitriu (PC) şi Anca Petrescu (PRM) au susţinut că este necesară o lege care să apere spaţiile verzi.

După vot, liderul grupului PDL Cristian Rădulescu a explicat că reprezentanţii PDL au votat împotriva acestui proiect pe motiv că acesta nu mai este necesar, întrucât Parcul Bordei a fost redat bucureştenilor şi este un "proiect propagandistic".

Rădulescu a precizat că Consiliul Municipiului Bucureşti s-a ocupat de deschiderea Parcului Bordei cetăţenilor, având în vedere că acesta are competenţe în acest sens. "Este o lege venită într-un moment de conflict politic, o iniţiativă propagandistică”, a adãugat Cristian Rădulescu.

El a mai spus că singura eficienţă a acestui proiect de lege este ca acest Parc să fie trecut cu forţa în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, la primarul Andrei Chiliman.

În replică, deputatul PSD Aura Vasile a spus că Costică Constanda a câştigat de două ori Parcul Bordei, cu ajutorul fostului Primar General şi al Consiliul General, care este în majoritate PDL. Ea a adăugat că este vorba despre faptul că din Parcul Bordei au rămas la Costică Costanda 5.000 metri pătraţi, iar proiectul de lege redă şi această suprafaţă bucureştenilor.

Preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a precizat că grupul PNL a votat pentru acest proiect de lege, pentru ca majoritatea în Consiliul General al Capitalei, formată din reprezentanţii PDL, să nu poată da dreptul de a se construi în Parcul Bordei.

El a spus că, din fericire, Parcul Bordei nu a mai fost dat cadou lui Costică Constanda, iar Primãria Capitalei nu mai are, după alegeri, aceeaşi linie.

"PNL a dorit să apere bucureştenii de această majoritate din Consiliul General al Capitalei, astfel încât aceasta să nu mai dea dreptul să se poată construi în Parcul Bordei", a motivat Olteanu votul deputaţilor PNL ,în favoarea proiectului de lege.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici