Camera Deputaţilor va lua act de încetarea mandatului Monicăi Iacob Ridzi, după condamnare

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a primit, miercuri, o scrisoare de la Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală referitoare la condamnarea definitivă la 5 ani de închisoare a deputatului Monica Iacob Ridzi, urmând ca plenul acestui for legislativ să ia act de încetarea mandatului de deputat.

118 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor va lua act de încetarea mandatului Monicăi Iacob Ridzi, după condamnare

Camera Deputaţilor va lua act de încetarea mandatului Monicăi Iacob Ridzi, după condamnare (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

”Instanţa a trimis o comunicare cu privire la doamna Ridzi privind condamnarea dânsei, ca să nu fim în situaţia domnului Neţoiu. La următorul plen urmează să operăm în lista de prezenţă, dânsa nu o să mai apară”, a declarat secretarul Camerei Marcel Ciolacu (PSD), după şedinţa Biroului permanent al Camerei.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta în perioada de carantină.

Marţi seară, după aproximativ 27 d ore, Monica Iacob Ridzi a ajuns la Spitalul Penitenciar Jilava, unde a fost transferată de la secţia exterioară Cluj a Penitenciarului Gherla, în baza unei solicitări personale de internare în spital, ea motivând că suferă de mai multe boli şi că se simte rău.

Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat, marţi, că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor aşteaptă deciziile instanţei de condamnare definitivă la închisoare a deputaţilor Gigi Neţoiu şi Monica Iacob Ridzi “pentru a-i putea scoate din cvorumul” acestui for legislativ.

“În cvorumul de 398 de deputaţi intră şi Neţoiu şi intră şi Ridzi. Noi, ca să luăm act de încetarea mandatului de deputat, ne trebuie comunicarea de la instanţă şi, în cazul lui Neţoiu, nu a fost informată Camera Deputaţilor de instanţa care a hotărât definitivă condamnarea la închisoare a domnului Neţoiu, ca să-l scoatem din cvorum”, a explicat Florin Iordache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici