Cameră: Vârsta de pensionare, REDUSĂ cu 2 ani pentru locuitorii din mai multe zone afectate de poluare

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care reduce cu 2 ani vârsta standard de pensionare în cazul persoanelor care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă - Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Turnul Măgurele, Slatina şi Râmnicul Vâlcea.

10390 afișări
Imaginea articolului Cameră: Vârsta de pensionare, REDUSĂ cu 2 ani pentru locuitorii din mai multe zone afectate de poluare

Cameră: Vârsta de pensionare, REDUSĂ cu 2 ani pentru locuitorii din mai multe zone afectate de poluare

“Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4)”, potrivit proiectului de lege care completează alin. (5) al articolului 65 din Legea nr. 263/2010.

Proiectul a fost adoptat cu 248 de voturi "pentru", 26 "împotrivă" şi o abţinere.

Camera Deputaţilor este for decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici