Campania electorală în Moldova. Autocarul AUR, implicat într-un incident la intrarea în Transnistria

  • Un autocar al Alianţei pentru Unirea Românilor a fost împiedicat să intre în regiunea transnistreană.
  • În autocat se aflau persoane implicate în campania electorală din Republica Moldova.
  • AUR participă la alegerile parlamentare din Republica Moldova programate pe 11 iulie.
1237 afișări
Imaginea articolului Campania electorală în Moldova. Autocarul AUR, implicat într-un incident la intrarea în Transnistria

Campania electorală în Moldova. Autocarul AUR, implicat într-un incident la intrarea în Transnistria

Reprezentanţii AUR susţin că la intrarea în Transnistria în faţa autocarului a fost pusă o bandă cu zimţi. Incidentul a avut loc luni.

Caravana AUR urma să ajungă luni în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, teritoriu ocupat de trupele ruse, însă accesul acesteia nu a fost permis, în faţa autocarului fiind întinsă de separatiştii din aşa-zisa ”vamă” de pe Nistru, de la Râbniţa, o bandă cu zimţi, menită să taie roţile. Alianţa pentru Unirea Românilor va sesiza CEC în acest caz, având în vedere că nu i s-a permis desfăşurarea campaniei de informare în condiţiile legislaţiei electorale”, au anunţat reprezentanţii AUR.

De asemenea, reprezentanţii AUR Moldova vor anunţa incidentul tuturor instituţiilor importante din Republica Moldova.

„Solicităm CEC, dar şi observatorilor internaţionali, Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei Republicii Moldova să ia atitudine şi să asigure respectarea legii şi drepturilor electorale pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fie că se cheamă regiunea transnistreană sau altfel. După ce a trecut Prutul, AUR va trece negreşit şi Nistrul”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele AUR din Republica Moldova.

Potrivit reprezentanţulor AUR „caravana merge din localitate în localitate în Republica Moldova pentru a prezenta programul şi obiectivele partidului, candidaţii la alegerile parlamentare din 11 iulie, dar şi avantajele Unirii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici