Campanie Gândul - BRUXELLIST: Puteţi să îi votaţi cu TE VREAU sau NU TE VREAU pe Grapini, Marinescu, Muraru, Preda şi Ungureanu

Gândul dă astăzi startul BRUXELLIST, primul reality show politic din România. Vreme de două săptămâni, cinci eurocandidaţi, reprezentativi pentru partidele pe care le reprezintă, se vor lupta să vă convingă că merită să reprezinte România în Parlamentul European.

789 afișări
Imaginea articolului Campanie Gândul - BRUXELLIST: Puteţi să îi votaţi cu TE VREAU sau NU TE VREAU pe Grapini, Marinescu, Muraru, Preda şi Ungureanu

BRUXELLIST: Puteţi să îi votaţi cu TE VREAU sau NU TE VREAU pe Grapini, Marinescu, Muraru, Preda şi Ungureanu

Cei cinci sunt Maria Grapini(Alianţa PSD-UNPR-PC), Marian Jean Marinescu(PDL), Andrei Muraru(PNL), Cristian Preda(PMP) şi Mihai Răzvan Ungureanu(Forţa Civică), iar dumneavostră, cititorii, veţi decide cine este cel mai bun BRUXELLIST. Este simplu, începând de astăzi îi puteţi vota accesând platforma dedicată acestui proiect, www.bruxellist.ro. Aici veţi găsi prezentările complete ale fiecărui candidat, probele pe care acesta le parcurge pe durata celor două săptămâni, iar încrederea dumneavoastră poate fi dată apăsând butonul TE VREAU care apare în dreptul fiecărui candidat. O premieră, puteţi să vă exprimaţi dezacordul faţă de proiectele lor, votând împotrivă, apăsând butonul NU TE VREAU. La finalul celor două săptămâni, eurocandidatul care va strânge cele mai multe voturi va fi declarat câştigătorul BRUXELLIST, iar noi îi vom urmări şi îi vom susţine proiectul cu care dumneavoastră îl trimiteţi să vă reprezinte în Parlamentul European.

Pentru a vă da votul în cunoştinţă de cauză, îi puteţi urmări Maria Grapini(Alianţa PSD-UNPR-PC), Marian Jean Marinescu(PDL), Andrei Muraru(PNL), Cristian Preda(PMP) şi Mihai Răzvan Ungureanu(Forţa Civică) în dezbateri pe teme europene, la ei acasă, unde jurnaliştii Gândul au mers pentru a le afla povestea de viaţă, în confruntări directe, precum şi în teren, unde şi-au făcut campanie şi au cerut suţinerea românilor pe BRUXELLIST.

AICI POŢI SĂ VEZI PRIMA DEZBATERE ŞI SĂ VOTEZI. INTRĂ PE PLATFORMA BRUXELLIST CA SĂ VEZI CINE E PE PRIMUL LOC

Mai mult, nu avem doar candidaţi, ci şi un juriu. Cristian Tudor Popescu, editorialist Gândul, Carmen Uscatu, coordonator Asociaţia Dăruieşte Viaţa, şi Cristian Hostiuc, director Ziarul Financiar, sunt cei care îi pun în dificultate pe cei cinci eurocandidaţi, le pun întrebări, le cer lămuriri, ajutându-vă astfel să daţi un vot în cunoştinţă de cauză. Totul va fi moderat de Claudiu Pândaru, director editorial Mediafax Group.

Gândul dă astăzi startul BRUXELLIST, primul reality show politic din România. Competiţia începe cu o dezbatere la care participă cei cinci eurocandidaţi, Maria Grapini(Alianţa PSD-UNPR-PC), Marian Jean Marinescu(PDL), Andrei Muraru(PNL), Cristian Preda(PMP) şi Mihai Răzvan Ungureanu(Forţa Civică) care sunt supuşi testului Gândul şi al juriului.

 „V-aţi simţit reprezentaţi în Parlamentul European?”

Prima provocare este cea a juriului, odată cu întrebarea „V-aţi simţit reprezentaţi în Parlamentul European?”.

„Nu. Nu am sesizat vreodată în alegerile europarlamentare de până acum vreo legătură cu Europa”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Nu m-am simţit reprezentat. Aş fi vrut ca cei care sunt acum reprezentanţi ai României în Parlamentul European să fie mai vocali, să găsească soluţii, acolo, în Europa, pentru problemele la care noi în ţară nu găsim soluţii pentru probleme economice”, a spus, la rândul său, Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.

„România ca o valoare”

Sub aceste auspicii, primul test al eurocandidaţilor a fost să prezinte într-un minut „România ca o valoare” unui om care nu ştie nimic despre ea.

Iată răspunsurile:

Maria Grapini(Alianţa PSD-UNPR-PC): „România nu a fost promovată cum trebuie. România este o ţară care are tot ce-i trebuie, de la valori naturale la valori umane. Nu are din păcate acel lucru care ne-a adus după 24 ani şi atâţia ani în UE care ne-a adus să fie codaşă în UE. Nu are acele proiecte şi nu creează acea sinergie între valorile umane. Promovarea în orice domeniu atrage după sine dezvoltarea economică. România are valori naturale şi umane care pot să o aducă în ţările fruntaşe ale Uniunii Europene”.

ACASĂ LA MARIA GRAPINI. VEZI AICI POVESTEA SA

Marian Jean Marinescu(PDL): „România este o ţară care a trecut cu mari eforturi prin istorie, întotdeauna s-a luptat să iasă la lumină. A reuşit acum peste 20 ani. Are posibilităţi foarte mari, cea mai mare bogăţie este inteligenţa poporului român, însă ea trebuie dirijată exact în direcţia în care trebuie. România trebuie să fie membră a Uniunii Europene şi să continue acest drum şi să încerce să se integreze cât mai repede şi mai bine în Uniune şi să contribuie la integrarea Uniunii în viitorul apropiat”.

ACASĂ LA MARIAN JEAN MARINESCU. VEZI AICI POVESTEA SA

Andrei Muraru(PNL): „Cred că cel bai bun interlocutor ar fi un investitor. I-aş spune că din cele 500 de milioane de locuitori ai UE, 20 de milioane sunt români. Noi arătăm astăzi aşa pentru că în vreme ce se constituia comunitatea europeană, elitele româneşti erau masacrate în închisorile comuniste. I-aş spune că avem un enorm potenţial economic, că suntem ca independenţă energetică a treia ţară din UE, că avem cel mai mare port la Marea Neagră, că avem cel mai mare coridor european pe Dunăre, că suntem o ţară cu un potenţial economic excelent, avem cea mai mare creştere economică, un şomaj mic şi de aceea ar trebui să vină aici”.

ACASĂ LA ANDREI MURARU. VEZI AICI POVESTEA SA

Cristian Preda(PMP): Aş spune trei lucruri. România e o ţară în care libertatea e iubită, dar de multe ori nu ştim ce să facem precis cu ea. E o ţară în care egalitatea e dispreţuită după experienţa comunistă şi nu sunt resurse pentru a o pune în spaţiul public. Fraternitatea e legată de cadrul familial, nu există sentimentul solidarităţii. Cred că este un tablou lucid”.

ACASĂ LA CRISTIAN PREDA. VEZI AICI POVESTEA SA

Mihai Răzvan Ungureanu(Forţa Civică): „România este o ţară profund europeană prin istorie, cultură, obiceiuri, prin felul în care sunt structurate comunităţile şi prin interesul cultural, economic, politic,social dirijat spre Occident. E o ţară cu un potenţial enorm în absolut orice domeniu de activitate socială. E o ţară care ascunde o diversitate economică, socială şi culturală extraordinară ceea ce practic o tranformă într-un rezumat al Europei moderne”

DE VORBĂ CU MIHAI RĂZVAN UNGUREANU. VEZI AICI POVESTEA SA

Proiectele pe care eurocandidaţii le supun votului românilor

Câştigătorul BRUXELLIST va fi decis de voturile pe care le va primi pe platforma dedicată, www.bruxellist.ro. Accesând această platformă şi votând TE VREAU sau NU TE VREAU, cu ajutorul butoanelor din dreptul fiecărui candidat, dumeavoastră, cititorii Gândul, veţi decide care este proiectul pe care noi îl vom urmări şi-l vom susţine în Parlamentul European.

Care sunt proiectele candidaţilor:

Maria Grapini(Alianţa PSD-UNPR-PC): „Mă duc în Parlamentul European pentru a continua politicile pentru dezvoltarea sustenabilă a IMM-urilor”.

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSŢII SAU NU ACEST PROIECT

Marian Jean Marinescu(PDL): „O să am grijă ca nicio bucăţică de text care trece prin Parlamentul European să nu dăuneze României. În plus, în toamnă sper să continui cerul unic european. Am o idee pe care am început să o implementez, un cod de drepturi al turiştilor, iar o altă idee, preţul la medicamente”.

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSŢII SAU NU ACEST PROIECT

Andrei Muraru(PNL): „Am un proiect de suflet. Aşa cum există un muzeu al holocaustului în SUA, la Washington, aş vrea să existe în inima Europei un muzeu al dictaturii comuniste”.

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSŢII SAU NU ACEST PROIECT

Cristian Preda(PMP): „Un proiect este susţinerea unei economii dinamice care să creeze oportunitate de joburi pentru tineri. Al doilea proiect este susţinerea pentru ridicarea MCV până la sfârşitul lui 2015. În al treilea rând, euro până în 2018, şi susţinerea unei consolidări a zonei euro. În al patrulea rând, proiectul Unionist: Moldova trebuie să intre în Uniunea Europeană”(Cristian Preda nu a propus un singur proiect pentru susţinere dvs. -n.r.)

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSŢII SAU NU ACEST PROIECT

Mihai Răzvan Ungureanu(Forţa Civică): „Relaţia cu Republica Moldova şi accelerarea procesului de asociere, Schengen, MCV. Reconfigurarea bugetului multianual la jumătatea termenului, cu suplimentare de fonduri pentru România. Sprijinirea unui transfer de bune practici în ceea ce priveşte programele finanţate din fonduri UE. Stimularea politicilor de cercetare şi inovare. Proiectul esenţial este unul care se regăsesşte în ERASMUS +: creşterea mobilităţii forţei de muncă tinere în interiorul Uniunii Europene. Proiectul ţine de valorificarea diplomelor obţinute în România prin certificarea  lor suplimentară în materie de pregătire individuală la nivelul instituţiilor universitare europene” (acesta din urmă este proiectul pe care Mihai Răzvan Ungureanu îl supune votului dvs -n.r.)

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSŢII SAU NU ACEST PROIECT

Prezentarea proiectelor şi testul juriului nu sunt însă singurele probe ale eurocandidaţilor. Maria Grapini(Alianţa PSD-UNPR-PC), Marian Jean Marinescu(PDL), Andrei Muraru(PNL), Cristian Preda(PMP) şi Mihai Răzvan Ungureanu(Forţa Civică) se vor confrunta direct şi vor răspunde fiecare la întrebările adversarilor din BRUXELLIST, dar şi ale Gândul. Rundele de confruntare vor fi difuzate începând de marţi.

 Proba norocului. De la cine cer susţinerea pe BRUXELLIST cei cinci eurocandidaţi

Proba norocului nu lipseşte nici ea. Cei cinci eurocandidaţi vor merge să convingă românii să-i susţină pe BRUXELLIST, locul de desfăşurare al campaniei fiind decis în urma unei trageri la sorţi. Locurile au fost stabilite în corelaţie cu teme de actualitate în Uniunea Europeană: Boldeşti-Scăeni(Prahova) - integrare socială/problema romilor, Lunguleţu(Dâmboviţa) - agricultură, Călugăreni(Harghita) - dezvoltare rurală, Pungeşti(Vaslui) - mediu, Centrul Vechi - tineret/implicare socială.

Extragerea a avut loc în timpul primei dezbateri. Astfel, Maria Grapini îşi va face campanie în comunitatea de romi de la Boldeşti-Scăeni(Prahova), Marian Jean Marinescu va merge la Lunguleţu(Dâmboviţa),  Andrei Muraru, la Călugăreni(Harghita), Cristian Preda, la Pungeşti(Vaslui), iar Mihai Răzvan Ungureanu în Centrul Vechi al Capitalei.

BRUXELLIST este o campanie marca Gândul şi primul reality show politic din spaţiul public românesc. Cine va câştiga, cine va fi cel mai bun bruxellist, dumneavoastră veţi decide. Este simplu, îl puteţi vota pe platforma dedicată campaniei: www.bruxellist.ro. Accesând acest link, vă puteţi susţine favoritul şi proiectele sale, şi, pentru prima oară, puteţi vota şi împotrivă: TE VREAU/NU TE VREAU.

După două săptămâni, vom desemna câştigătorul, pe baza votului dumneavoastră, însă nu se termină totul aici. Îi vom urmări în continuare şi îi vom susţine proiectul său pentru România cu care îl trimiteţi în Parlamentul European.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici