Candidatura lui Crin Antonescu pentru prezidenţiale, înregistrată de BEC

Candidatura liderului PNL, Crin Antonescu, pentru alegerile prezidenţiale a fost înregistrată, sâmbătă, de Biroul Electoral Central, care a acceptat şi semnul electoral al candidatului liberal, respectiv săgeata înclinată spre dreapta şi încadrată într-un pătrat, sub care este menţionată sigla PNL.

18 afișări
Imaginea articolului Candidatura lui Crin Antonescu pentru prezidenţiale, înregistrată de BEC

Candidatura lui Crin Antonescu pentru prezidenţiale, înregistrată de BEC (Imagine: Mediafax Foto)

Antonescu şi-a depus, vineri dimineaţă, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidenţiale, el având 1.615.556 semnături de susţinere.

Potrivit unei alte decizii postate pe site-ul BEC, membrii Biroului Electoral Central au decis şi înregistrarea candidaturii independente a lui Constantin Ninel Potârcă.

Acesta şi-a depus joi candidatura şi a avut 287.378 de semnături. Semnul electoral al acestui candidat, aprobat de BEC, reprezintă un disc cu raze indicând cele patru puncte cardinale, într-un cerc.

De asemenea, BEC a respins, sâmbătă, înregistrarea candidaturii lui Cornel Cernoschi propus de "Uniunea Persoanelor Care Nu Votează din România", constatând că acesta nu va împlini până în ziua alegerilor vârsta de 35 de ani prevăzută în Constituţie pentru candidaţii la Preşedinţie.

De asemenea, propunerea de candidatură nu a fost însoţită de lista susţinătorilor prevăzută de lege, se arată în decizia BEC.

Biroul Electoral Central a mai respins, în data de 15 octombrie, înregistrarea candidaturii independente a lui Sabin Bâltac, constatând că aceasta nu este însoţită de lista susţinătorilor prevăzută de lege.

Potrivit legii, BEC trebuie să se pronunţe asupra înregistrării candidaturilor în termen de 48 de ore de la depunerea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici