Care sunt şansele lui Trump să revină la cârma Americii. Au apărut ultimele sondaje despre alegerile din 2024

  • Conform ultimelor sondaje, actualul preşedinte american nu mai este cel mai favorit candidat în cursa pentru Casa Albă din 2024.
  • Donald Trump, unul dintre cei mai controversaţi foşti preşedinţi, are o revenire spectaculoasă în sondaje.
4738 afișări
Imaginea articolului Care sunt şansele lui Trump să revină la cârma Americii. Au apărut ultimele sondaje despre alegerile din 2024

Sursa Foto - The White House

Pe 5 noiembrie 2024 se vor desfăşura următoarele alegeri pentru preşedinţia Statelor Unite ale Americii. Cu toate că mai sunt 3 ani până atunci, primele sondaje au apărut pe parcursul acestui an decisiv. Joe Biden, preşedintele în exerciţiu, doreşte să candideze pentru al doilea mandat. În vârstă de 79 ani, preşedintele va avea 81 ani în pe 5 noiembrie. La momentul următoarei inaugurări din ianuarie 2025 va avea 82 ani, data sa de naştere fiind 20 noiembrie 1942.  

Din cauza retragerii trupelor americane din Afganistan şi ocuparea acestei ţări de către talibani, popularitatea sa favorabilă a scăzut de la 53% la 42%. Realegerea sa pentru funcţia de preşedinte va depinde de  cum va gestiona pandemia de COVID-19 din SUA, dar mai ales de cum va combate agresiunea Chinei în Taiwan sau ambiţiile expansioniste ale Rusiei în Ucraina. Cel mai crucial test al său va fi rezultatul alegerilor legislative de pe 8 noiembrie 2022, iar cele mai recente sondaje arată că democraţii ar putea pierde multe locuri în Senatul American în favoarea republicanilor. Sondajul realizat de Tip Insights arată că Joe Biden este cel mai popular politician democat la acest moment, având 37% susţinere. 

În cazul în care Joe Biden nu va mai candida,  cea care i-ar putea lua locul este Kamala Harris, actualul vicepreşedinte al Statelor Unite,  care are 13% susţinere şi doar 40% popularitate favorabilă.  Destul de nominalizată a fost Michelle Obama, fosta Prima Doamnă din timpul preşedinţiei lui Barack Obama, dar aceasta a declarat acum câteva luni că se retrage din viaţa politică.  Dacă Kamala ar câştiga alegerile, ar putea deveni prima femeie preşedinte cu origini africane şi asiatice.  Un sondaj realizat în zilele 11-16 noiembrie de către McLaughin & Associates arată că Kamala Harris are 23% susţinere din partea democraţilor, fiind urmată de Pete Buttigieg care are numai 8%. Pete Buttigieg este născut în 1982, remarcat ca veteran al războiului din Afganistan, actual Secretar al Transporturilor şi căsătorit cu profesorul Chasten Glezman. Dacă va câştiga nominalizarea partidului democrat, dar şi alegerile prezidenţiale, Buttigieg ar putea deveni primul preşedine homosexual, dar şi unul dintre cei mai tineri lideri americani din istorie după Theodore Roosevelt.  

Din tabăra republicană, cel mai popular politician al momentului este afaceristul Donald Trump, fostul preşedinte controversat al Statelor Unite în anii 2017-2020. Acesta are 55% popularitate, urmat de Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, cu 15%.  Dacă confruntarea finală din 2024 va avea aceiaşi candidaţi din 2020, de această dată există posiblitatea ca Joe Biden să piardă în faţa lui Donald Trump. Trump are 48% şanse să câştige alegerile, iar Joe Biden să piardă cu 45%, celelalte 7 procente provenind din segmentul indecişilor. Sondajele realizate de McLaughlin & Associates  şi The Harvard/HarrisX arată că şi Kamala Harris ar putea pierde cu 41-42% în faţa lui Donald Trump care ar putea câştiga alegerile cu 49-50%. Dacă Donald Trump câştigă alegerile prezidenţiale, ar putea fi al doilea preşedinte american din istorie care ar servi în doua mandate neconsecutive după Grover Cleveland. Donald Trump va avea vârsta de 78 ani în 2024. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici