Carmen Avram, europarlamentar PSD: Poate ALDE vrea să obţină ceva din partea PSD

Carmen Avram lasă de înţeles că ALDE ar putea încerca să obţină ceva din partea PSD, în contextul ultimatumului dat de formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu., europarlamnetarul social democrat spunând că, uneori,"prin tot felul de declaraţii se fac presiuni".

324 afișări
Imaginea articolului Carmen Avram, europarlamentar PSD: Poate ALDE vrea să obţină ceva din partea PSD

Carmen Avram, europarlamentar PSD: Poate ALDE vrea să obţină ceva din partea PSD

”Dacă spui despre guvernare că e potenţial impotentă, deşi ALDE are parteneri de coaliţie în guvernare, cumva îţi blamezi şi membri de partid. Pot spune sigur că PSD nu va face pasul destrămării. PSD consideră că are obligaţia de a rămâne la guvernare atâta timp cât oamenii care au votat PSD şi ALDE în 2016 le pastrează mandatul. Atâta timp cât sunt susţinuti în continuare, PSD vrea să rămână la guvernare. Din punctul meu de vedere, PSD nu va face pasul spre destrămare. Ştiţi că uneori prin tot felul de declaraţii se fac presiuni pentru a se obţine ceva. Poate că ALDE vrea să obţină ceva din partea PSD”, a declarat, Carmen Avram, europarlamentar PSD, la Digi 24.

Întrebată cât se poate menţine situaţia actuală, Carmen Avram a răspuns: "Doamna Dăncilă este o femeie care ridică steagul alb mereu. Este pacifistă, un politician normal. Doamna premier va continua să marşeze pentru această alianţă până va atinge punctul de suportabilitate. Am intrat în PSD datorită ei".

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv "impotent". Liderul ALDE a avut, totodată, discuţii cu Pro România pentru a forma o alianţă.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să înţeleagă că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie. De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formaţiuni politice, inclusiv în UDMR.

Luni, la şedinţa coaliţiei, Viorica Dăncilă nu a fost prezentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici