Carmen Dan: CCR a respins sesizarea PNL pe proiectul meu de lege. Legea ar trebuie să intre în vigoare

Carmen Dan a afirmat, miercuri, că un motiv de bucurie pentru ea a fost faptul că CCR a respins sesizarea PNL pe legea care oferă atribuţii sporite Poliţiei şi Jandarmeriei. Aceasta a precizat că actul normativ ar trebui să intre în vigoare.

2022 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan: CCR a respins sesizarea PNL pe proiectul meu de lege. Legea ar trebuie să intre în vigoare

Carmen Dan: CCR a respins sesizarea PNL pe proiectul meu de lege. Legea ar trebuie să intre în vigoare

„Eu astăzi, să ştiţi că am avut un motiv de bucurie, şi anume acela că onorata Curte Constituţională, a constatat că atacul de neconsituţionalitate al PNL pe proiectul iniţiativa legislativă a mea şi a colegului Florin Iordache este neconstituţional, şi deci, pachetul pe autoritatea poliţistului este o lege care ar trebui să intre în vigoare”, a declarat Carmen Dan, înaintea CEx al PSD de miercuri.

Carmen Dan a menţionat că nu regretă că nu mai face parte din Guvern şi că situaţia Ministerului de Interne este cumplită.

„Vă asigur că nu regret deloc că nu mai fac parte din Guvern.(...) Foarte cumplită situaţia de la Ministerul de Interne”, a conchis fostul ministru de Interne.

CCR a respins sesizarea de neconstituţionalitate formulată de PNL şi USR cu privire la legea prin care poliţiştii obţin atribuţii sporite în misiune, act normativ iniţiat de Carmen Dan şi Florin Iordache. Prevederile legii includ şi amendarea celor care refuză să se legitimeze în faţa poliţiştilor.

Taguri:
dan,
ccr,
poliţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici