Casa Regală: După mai bine de 60 de ani, Regele revine la Parlament şi se va adresa naţiunii

Casa Regală informează că a primit cu bucurie decizia Parlamentului şi menţionează că, după mai bine de 60 de ani, Regele Mihai se va adresa naţiunii de la tribuna Parlamentului "într-un moment în care este nevoie de încredere, unitate, speranţă şi respect în societate".

671 afișări
Imaginea articolului Casa Regală: După mai bine de 60 de ani, Regele revine la Parlament şi se va adresa naţiunii

Casa Regală: După mai bine de 60 de ani, Regele revine la Parlament şi se va adresa naţiunii (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Casa Regală precizează că a primit cu bucurie vestea invitării Regelui de a se adresa Camerelor reunite ale Parlamentului României, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani.

"Revenind la tribuna Parlamentului după mai bine de şaizeci de ani, Regele se va adresa naţiunii într-un moment în care este nevoie de încredere, unitate, speranţă şi respect în societatea românească", consideră Casa Regală, într-un comunicat.

Totodată, sursa citată apreciază că decizia Legislativului o dovadă de democraţie şi libertate, de clarviziune şi de simţ al istoriei.

Parlamentul a aprobat, marţi, propunerea liberalilor de a-l invita pe 25 octombrie pe Regele Mihai într-o şedinţă solemnă a Legislativului, decizia fiind luată cu 203 voturi "pentru", trei voturi "împotrivă" şi 46 de abţineri.

"Cu o largă majoritate propunerea a fost aprobată. În 25 octombrie vom avea acest moment solemn în Parlamentul României", a precizat preşedintele de şedinţă, Mircea Geoană.

Anterior, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a precizat că democrat-liberalii nu sunt împotriva organizării unei solemnităţi pentru Regele Mihai, dar că în Parlament poate să existe o altă sală decât cea de plen, precizând că parlamentarii PDL se vor abţine de la vot.

Propunerea privind organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului în 25 octombrie la care să fie invitat Regele Mihai a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului reunit de marţi, la solicitarea opoziţiei.

Parlamentarii au acceptat, cu 191 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi 113 abţineri, introducerea pe ordinea de zi a şedinţei comune de marţi a Senatului şi Camerei Deputaţilor, a unui punct suplimentar privind organizarea, pe 25 octombrie, a unei şedinţe solemne la care să fie invitat Regele Mihai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici