Cătălin Ivan: Decizia PSD privind mutarea Congresului PES, "o dovadă de maturitate politică"

Şeful delegaţiei PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, susţine că decizia social-democraţilor de a muta Congresul PES la Bruxelles este "cea mai bună soluţie" şi "o dovadă de maturitate politică", pentru că s-a evitat astfel acoperirea evenimentului de "manipulările PDL".

419 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ivan: Decizia PSD privind mutarea Congresului PES, "o dovadă de maturitate politică"

Cătălin Ivan: Decizia PSD privind mutarea Congresului PES, "o dovadă de maturitate politică" (Imagine: Catalin Ivan / MediafaxFoto)

"Ar fi fost inoportună desfăşurarea Congresului Socialiştilor Europeni în România, în contextul luptei stârnite de PDL, care a acaparat total scena politicii interne în ultima perioadă. PSD nu a dorit ca întreg evenimentul să fie acoperit de manipulările specifice ale PDL, care adesea au fost preluate fără niciun fel de discernământ de către colegii lor din PPE. Având în vedere faptul că un eveniment de o asemenea anvergură nu putea fi amânat, PSD a optat pentru cea mai bună soluţie posibilă: mutarea Congresului la Bruxelles", susţine Cătălin Ivan, într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Europarlamentarul social-democrat susţine că PSD a dorit protejarea Congresului şi a dezbaterilor serioase de "atacurile dezlănţuite" ale PDL, adăugând că, dacă Congresul PES s-ar fi desfăşurat în România, liderii europeni ar fi fost nevoiţi să comenteze teme "complet aberante", precum desfiinţarea Curţii Constituţionale, arestarea judecătorilor sau legalitatea procesului de suspendare a preşedintelui, în loc să dezbată problemele esenţiale ale UE.

"Am văzut deja cât de departe pot merge suporterii lui Traian Băsescu cu minciunile şi am văzut disponibilitatea şocantă a celor din PPE de a prelua şi propaga acele minciuni, chiar dacă ele fac mult rău României. Noi, cei din PSD, nu am vrut ca şi familia noastră politică să fie victimă a acestui gen de atacuri gratuite şi nemeritate. (...) Cred că decizia PSD este, mai înainte de toate, o dovadă de maturitate politică", concluzionează Ivan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici