Cătălin Predoiu, despre stenograme: "O criză minoră, care a dat ocazia unor clarificări benefice". Nu a fost niciun dubiu legat de propunerea de premier

Apariţia stenogramelor unor discuţii în care lideri ai vechiului PNL îi critică pe partenerii din PDL " a fost un moment dificil depăşit cu bine", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, adăugând că "această criză minoră a dat ocazia unor clarificări benefice".

277 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu, despre stenograme: "O criză minoră, care a dat ocazia unor clarificări benefice". Nu a fost niciun dubiu legat de propunerea de premier

Cătălin Predoiu (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

"A fost un moment dificil pe care conducerea PNL l-a depăşit cu bine. Această criză minoră a dat ocazia unor clarificări benefice. Electoratul vrea eficienţă. Noi suntem în continuare concentraţi pe soluţii concrete pentru oameni, care sunt cuprinse în programul de guvernare, care va fi adoptat de PNL pe 23 mai", a spus, pentru MEDIAFAX, Predoiu, care este şi premier al guvernului alternativ al PNL.

Predoiu: Nu a fost niciun dubiu legat de propunerea de premier; momentul a trecut

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, luni, după şedinţa comisiei de unificare a PNL, comentând stenogramele apărute în presă, că nu a fost niciodată vreun dubiu legat de propunerea de premier şi că momentul a trecut iar Atanasiu a declarat că sprijină toate deciziile partidului.

”Trebuie să ne concentrăm pe lucrurile serioase. Veţi vedea din declaraţiile celor doi copreşedinţi că momentul a fost trecut”, a spus Predoiu.

Întrebat dacă s-a împăcat cu Teodor Atanasiu, cel care apare în stenogramele şedinţei informale de la Bistriţa, Cătălin Predoiu a răspuns: ”Nu este vorba de ceartă, contează persoane, contează proiectul, iar acesta este mult mai important pentru a fi oprit”.

Predoiu a comentat şi afirmaţiile din stenograme, potrivit cărora nu va fi premierul PNL, aşa cum afirmase Teodor Atanasiu în aceste discuţii.

”Nu s-a pus în discuţie acest lucru. (...) Nu a fost niciun dubiu legat de această decizie. Avem un proiect la care lucrăm cu toţii. Nu există niciun fel de pas înapoi faţă de proiect, nu am niciun fel de preocupare legată de agenda viitoare”, a spus acesta.

Prim-vicepreşedintele liberal a mai arătat că Teodor Atanasiu a declarat foarte clar după şedinţă că sprijină toate deciziile PNL, inclusiv cele legate de guvernare.

”Eu nu am ascultat nicio înregistrare, (...) nu am tras nicio concluzie înainte de a discuta direct cu colegii în şedinţa de astăzi. Epoca majorităţilor de 120% a trecut pentru PNL, dar dreptul la opinie este garantat. Ceea ce este important este să ne ocupăm cu toţii de proiectele esenţiale. Este o masă critică în acest sens. Nu există niciun fel de îndoială cu privire la elementele esenţiale ale programului nostru”, a mai spus Predoiu, despre scandalul din interiorul partidului, adăugând că nu îl deranjează nicio opinie.

Stenograme ale unor discuţii între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistriţia şi în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL, au fost publicate la sfârşitul săptămânii de stiripesurse.ro.

"Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept, chiar dacă în Bistriţa e puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară, în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul, locaţia în care să funcţionăm. Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!. (râsete) - Cu toate că nu prea e corect! (spune cineva din sală - n.r.) Nu e corect deloc, dar n-am nicio reţinere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poţi face ce vrei şi ai tot. Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Să fie foarte clar! A fost şi va fi al nostru. Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân şi nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu’ şi cu lacu’… Îmi fac un bine dacă pleacă… Nu o să plece, nu-s proşti. O să convieţuim cu ei. Liderii lor o să dispară rând pe rând !", spune în discuţii, conform sursei citate, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

La discuţiile redate în stenograme au participat şi co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, precum şi secretarul general al PNL Marian Petrache.

"Pe mine mă interesează, în principiu, să am eu fostul PNL puternic aici (n.r.: la Bistriţa). Nu ştiu dacă iute… Nu trebuie să vă spun în cuvinte. Sper să înţelegeţi care e mesajul meu. Sunt sigură că vi l-au spus şi colegii mei. Voi trebuie să fiţi puternici, candidaţii din fostul PNL vreau să fie şi aşa mai departe. Da ?", ar fi declarat, la rândul ei, Alina Gorghiu.

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, luni, înainte de şedinţa noului PNL, că stenogramele apărute în presă ”nu au legătură cu realitatea, şi că frânturi din aceste discuţii sunt veridice, dar scoase din context”, adăugând că îi pare rău că s-a dedus că doreşte scindarea partidului.

''Îmi pare rău dacă din frânturile respective s-a dedus că aş dori o scindare a partidului sau vreunul dintre membri nu ar fi egal cu ceilalţi membri ai partidului. Nu acesta a fost contextul în care au fost spuse aceste lucruri. Ceea ce am spus acolo îmi asum, a fost într-un anumit context, nu în cel spus de dvs şi îmi cer scuze cetăţenilor dacă au înţeles altceva. Îmi menţin afirmaţiile că toate deciziile PNL vor fi susţinute de către mine, iar decizia PNL este că dacă vom face un guvern al PNL prim-ministru va fi Cătălin Predoiu", a declarat Atanasiu.

Vicepreşedintele liberal a menţionat că discuţiile publicate de presă nu au legătură cu realitatea. "Frânturi din acele stenograme eu le recunosc ca veridice, nu recunosc contextul în care ele au fost puse. Nu trebuie să dau nicio explicaţie despre contextul în care am avut o discuţie privată în spaţiul public. (...) Colegii mei ştiu din ce context a fost scoasă", a apreciat liderul PNL.

Atanasiu a mai arătat că adversarii PNL nu sunt în interiorul partidului, ci la PSD şi că liberalii au înţeles explicaţiile pe care le-a dat pe acest subiect al stenogramelor.

La rândul său, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a declarat, luni, că problema stenogramelor discuţiilor în care lideri ai vechiului PNL exprimă critici la adresa partenerilor din fostul PDL va fi discutată în interiorul partidului, dar că "proiectul politic al PNL" este mesajul pentru cetăţeni.

"Se va discuta în interiorul partidului (...) Mesajul nostru pentru cetăţeni şi politica reală este proiectul nostru politic. La consiliul naţional de coordonare se va vedea forţa noastră politică", a spus Falcă, care este şi co-preşedinte al PNL Arad, înaintea şedinţei săptămânale a PNL, adăugând că vechiul PNL şi fostul PDL "nu sunt parteneri, sunt împreună" în PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici