Cătălin Predoiu: MAI nu are atribuţii de numărare a voturilor

MAI nu are atribuţii de numărare a voturilor, menţionarea acestora în procesul verbal ori centralizare a opţiunilor electorale exprimate, iar acuzaţiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic şi legal, afirmă Cătălin Predoiu.

Urmărește
157 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu: MAI nu are atribuţii de numărare a voturilor

Cătălin Predoiu: MAI nu are atribuţii de numărare a voturilor

„Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuţii de numărare a voturilor, menţionarea acestora în procesul verbal ori centralizare a opţiunilor electorale exprimate. Reiterez faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliţia şi Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuţii de pază a locaţiilor: săli, birouri etc. Angajaţii MAI nu au nici atribuţia, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot. Astfel, acuzaţiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic şi legal”, afirmă ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

El spune că Ministerul Afacerilor Interne a desfăşurat şi desfăşoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparţialitate şi respectând legea.

„Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competenţa altor autorităţi, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluţionării acestora”, încheie Predoiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici