Cataramă: Am eşuat în încercarea de a forma o listă competitivă

Liberalul Viorel Cataramă, care îşi anunţase, înaintea Congresului PNL, intenţia de a candida la preşedinţia partidului, a trimis o scrisoare Secretariatului general al formaţiunii, informând că a "eşuat" în încercarea de a forma "o listă competitivă de 32 de persoane" şi că renunţă la candidatură.

21 afișări
Imaginea articolului Cataramă: Am eşuat în încercarea de a forma o listă competitivă

Cataramă: Am eşuat în încercarea de a forma o listă competitivă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care a preluat interimar conducerea lucrărilor Congresului înainte ca cei doi candidaţi să îşi expună moţiunile, a anunţat că Viorel Cataramă a trimis o scrisoare Secretariatului general al partidului.

"Având în vedere hotărârea Congresului cu privire la Statutul PNL, doresc să vă informez că am eşuat în încercarea de a forma o listă competitivă de 32 de persoane şi că, prin urmare, renunţ la candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL", a transmis Cataramă, potrivit scrisorii citite de seniorul liberal.

Mircea Ionescu Quintus a mai informat delegaţii că Viorel Cataramă a luat, de asemenea, decizia de a nu participa nici la Congres.

"În aceste condiţii, ţinând seama că nu sunt nici delegat, nici invitat la Congres, prezenţa mea nu se mai justifică", a mai scris Cataramă.

Cele transmise de Cataramă au fost aprobate de Ionescu Quintus, care a comentat: "Corect, domnule Cataramă!".

Anterior, secretarul general al PNL, Radu Stroe, a anunţat, sâmbătă, că Viorel Cataramă a informat conducerea partidului că nu a reuşit să îşi completeze lista potrivit numărului prevăzut în statut, astfel că îşi retrage candidatura la preşedinţia partidului.

Pentru funcţia de preşedinte al PNL candidează Crin Antonescu şi Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici