Cazacu despre Mircea Băsescu: Un om vertical, ştie să vorbească, lucrează în business

Directorul în Ministerul Economiei Aurel Cazacu explică prezenţa lui Mircea Băsescu în firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, prin faptul că acesta este un om cu "experienţă şi verticalitate" şi ştie o limbă străină, precizând că nu se pune problema ca acesta să facă presiuni.

209 afișări
Imaginea articolului Cazacu despre Mircea Băsescu: Un om vertical, ştie să vorbească, lucrează în business

Mircea Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Referindu-se la problema "reprezentării", Cazacu a spus că Mircea Băsescu este un om cu experienţă şi verticalitate. "Numele dânsului reprezintă o garanţie de seriozitate. Dânsul este un om foarte vertical. Este un om care ştie o limbă străină (...) Dar asta nu înseamnă că dânsul se duce să facă presiuni undeva".

Întrebat în legătură cu faptul că declaraţiile sale anterioare insinuau faptul că Mircea Băsescu i-ar fi putut ajuta în firmă pe asociaţi tocmai prin gradul de rudenie cu şeful statului, Cazacu a afirmat: "Deci pentru toţi aceşti domni care au folosit şi folosesc noţiunea de trafic de influenţă, deci, in primul rând, ca să acuzi pe cineva că a făcut ceva ilegal sau asta, trebuie să ai dovezi. Plecând de la prezumţia de nevinovăţie, suntem în momente de criză. M-aş folosi de oricine să mă poată introduce undeva, să atrag o firmă străină să facă o investiţie aici. Şi dacă eu greşesc, şi dacă eu am făcut ceva ilegal, să vină oricine să mă lege".

Întrebat în legătură cu prezenţa lui Mircea Băsescu în calitate de asociat, Aurel Cazacu afirmă: "Luaţi manualele de marketing agresiv comercial şi o să vedeţi. Comerţul este o ştiinţă. Ca să-l atrag pe ăla fac orice. Când fac lucruri ilegale, este o problemă. Dar nu fac trafic de influenţă pentru că nu folosesc acest lucru ca să închei contracte, să fac presiuni pe preţ... Eu sunt în fază de prospectare. Mă chinui să atrag investitori care să mă ajute (...) Da, numele dânsului reprezintă o garanţie de seriozitate. Dânsul este un om foarte vertical, este un om care ştie o limbă străină dar asta nu înseamnă că el se duce să facă presiuni undeva sau să zică «daţi cu doi lei în loc de cinci sau ceva». N-are nicio legătură . Este o mare tâmpenie şi pot să afirm despre acei oameni că acţionează în detrimentul României când fac aceste afirmaţii. Uitaţi-vă în manualul de diplomaţie că un ministru sau un preşedinte îşi ia soţia cu el. Să nu uităm că soţiile de preşedinţi sunt în fundaţii de caritate şi ajută".

Întrebat din nou dacă declaraţiile sale se referă la Mircea Băsescu şi dacă ceea ce vrea să spună este că experienţa fratelui preşedintelui i-ar fi ajutat în societate ca imagine el a spus: "Ne-ar fi ajutat şi ne ajută. Este un om echilibrat. V-am spus ştie să vorbească, lucrează în bussiness şi pe bussinessul de sorginte civilă".

Presa a relatat despre această firmă, Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, sugerând că ar putea fi implicată în diverse contracte militare şi că ar fi un conflict de interese, dat fiind că şeful statului conduce CSAT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici