Cazanciuc: Opţiunea mea pentru conducerea DIICOT este un procuror din structură

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi că îşi doreşte ca funcţia de procuror şef al DIICOT să fie ocupată de un procuror din cadrul structurii, precizând că poartă discuţii pentru numirea unui nou şef al Direcţiei, în locul Alinei Bica.

342 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Opţiunea mea pentru conducerea DIICOT este un procuror din structură

Robert Cazanciuc (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am avut, săptămâna trecută, discuţii cu colegii din DIICOT, o să am şi în această săptămână noi discuţii. După ce voi finaliza aceste întâniri, voi stabili, împreună cu DIICOT, o procedură de urmat. Opţiunea mea este pentru un procuror DIICOT", a spus ministrul Justiţiei.

Funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a rămas vacantă după ce şeful DIICOT Alina Bica a fost arestată într-un dosar de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

Alina Bica este suspectată şi că ar fi primit mită 3,5 milioane de euro de la Ioan Niculae, pentru a tergiversa dosarul pe care omul de afaceri el îl are la DIICOT.

Bica a demisionat de la conducerea DIICOT şi din funcţia de procuror al Direcţiei în 21 noiembrie, după ce a fost reţinută de procurorii DNA, o zi mai târziu fiind arestată preventiv.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, declara atunci că, pentru început, conducerea DIICOT va fi asigurată de procurorul şef adjunct, Giorgiana Hosu, împreună cu el.

În 24 noiembrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din magistratură a Alinei Bica şi a luat act de demisia acesteia din funcţia de procuror la DIICOT.

Alina Bica a fost instalată la conducerea DIICOT în mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.

În septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru funcţia de procuror general. Tot atunci, în presă a fost publicată o convorbire telefonică interceptată pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, discuţie în care Bica se interesa de funcţia pe care urma să o ocupe la ANAF o cunoştinţă a ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici