CCR a decis că Mircea Diaconu nu va avea reprezentanţi în secţiile de votare

CCR a respins contestaţia ALDE - Pro România împotriva deciziei BEC care stabilea necesară calitatea de partid parlamentar la momentul completării birourilor electorale pentru prezidenţiale. Astfel, alianţa care îl susţine pe Mircea Diaconu nu va putea avea reprezentanţi în secţiile de vot.

1553 afișări
Imaginea articolului CCR a decis că Mircea Diaconu nu va avea reprezentanţi în secţiile de votare

CCR a decis că Mircea Diaconu nu va avea reprezentanţi în secţiile de votare

"Contestaţia formulată de Alianţa Electorală «UN OM» împotriva Deciziei nr.32/D din 27 septembrie 2019 a Biroului Electoral Central; În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a respins contestaţia. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central", arată CCR într-un comunicat remis, marţi, MEDIAFAX.

Biroul Electoral Central (BEC) a emis, sâmbătă, o decizie prin care calitatea de partid politic parlamentar trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale din ţară şi a biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate. De asemenea, BEC a stabilit, sâmbătă, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale.

Primii cinci sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Viorica Dăncilă, conform unui comunicat de presă al BEC. Următorii candidaţi pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă şi Alexandru Cumpănaşu, potrivit sursei citate.

Norica Nicolai a declarat că, la şedinţa BEC de vineri, a fost discutată propunerea ca Mircea Diaconu să fie exclus din prima etapă a extragerii la sorţi pentru a stabili ordinea pe buletinele de vot. Ea acuza că este posibil ca Diaconu să nu poată fi reprezentat în secţiile de votare. Ea a mai anunţat că „Alianţa pentru un Om” urma să conteste decizia BEC, imediat după ce urma să fie publică.

BEC a anunţat, vineri, că lista candidaturilor rămase definitive la prezidenţiale cuprinde 14 persoane.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici