Ce a contestat Dragnea din închisoare, în urma Congresului PSD? Mihai Fifor spune că nu se referă la funcţia lui sau cea a Vioricăi Dăncilă

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că solicitarea depusă în instanţă de fostul lider PSD Liviu Dragnea, prin intermediul avocaţilor, nu se referă la funcţia sa sau cea a actualului preşedinte al PSD Viorica Dăncilă.

1863 afișări
Imaginea articolului Ce a contestat Dragnea din închisoare, în urma Congresului PSD? Mihai Fifor spune că nu se referă la funcţia lui sau cea a Vioricăi Dăncilă

Mihai Fifor anunţă că sesizarea lui Dragnea nu se referă la funcţia lui sau cea a Vioricăi Dăncilă

"Este o cerere legată de funcţia mea şi a doamnei Dăncilă? Aţi văzut contestaţia? Dumneavoastră aţi văzut contestaţia? Uitaţi-vă la contestaţie. Eu vă spun că nu asta contestă", a declarat Mihai Fifor, întrebat de jurnalişti de sesizarea depusă de fostul preşedinte PSD referitoare la conducerea PSD.

Reacţia sceretarului general PSD vine după ce şi Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat, joi, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti, că nu a susţinut că alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD ar fi ilegală, refuzând să dea mai multe detalii despre sesizarea fostului preşedinte PSD, care vizează deciziile luate la Congres.

"Nu am de unde să ştiu (dacă Liviu Dragnea va avea câştig de cauză -n.r.). Nu asta am susţinut (că ar fi ilegală alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD -n.r.) şi nici nu am ce să susţin aici, la dumneavoastră. (Liviu Dragnea -n.r.) aşa a făcut, aşa a considerat. Nu am un mandat să fac declaraţii", a declarat avocata lui Liviu Dragnea, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti.

Flavia Teodosiu a refuzat să explice dacă sesizarea depusă de Liviu Dragnea vizează alegerea noii conduceri PSD sau altceva.

Tribunalul Bucureşti trebuia sa judece joi contestaţia depusă de Liviu Dragnea şi care vizează deciziile luate la Congres, însă o pronunţare asupra acesteia a fost amânată de magistraţi pentru vineri.

Instanţa ar fi trebuit să valideze deciziile din Congresul din 29 iunie, dar validarea a fost amânată pe motivul existenţei unei contestaţii a fostului lider PSD.

Sesizarea este judecată la Secţia Civilă din cadrul Tribunalului Bucureşti, obiectul fiind "modificarea conducerii partidului".

Prin amânarea validării deciziilor privind congresul din 29 iunie, s-a amânat practic şi validarea noii conduceri a PSD: Viorica Dăncilă- preşedinte al formaţiunii, Eugen Teodorovici- preşedinte executiv PSD şi Mihai Fifor- secretar general PSD.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici