Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă cu ambasadoarea Franţei, Laurence Auer

  • Premierul român Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, cu ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Excelenţa Sa Laurence Auer.
  • Cei doi oficiali au discutat despre securitatea în Vecinătatea Estică şi despre relaţiile bilaterale dintre cele două state.
  • Anul acesta, Franţa deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
331 afișări
Imaginea articolului Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă cu ambasadoarea Franţei, Laurence Auer

Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă cu ambasadoarea Franţei, Laurence Auer

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea Republicii Franceze la Bucureşti, E.S. Laurence Auer.

Întrevederea a avut loc în contextul exercitării de către Franţa, în acest semestru, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

„Subiectele întrevederii s-au axat pe cooperarea strânsă şi dinamică dintre cele două părţi în contextul avansării agendei europene şi pe parteneriatul solid şi priorităţile de la nivelul relaţiei bilaterale. De asemenea, a fost evaluată situaţia de securitate în Vecinătatea Estică”, anunţă Guvernul României.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat angajamentul României pentru avansarea, într-un spirit consensual, a agendei europene şi a dat asigurări cu privire la sprijinul activ al ţării noastre în îndeplinirea obiectivelor ambiţioase cuprinse în programul de lucru şi priorităţile Preşedinţiei franceze la Consiliul UE. De asemenea, a reamintit interesul României pentru un rezultat pragmatic al Conferinţei privind viitorul Europei, orientat spre acţiune şi recomandări concrete.

Ciucă a subliniat caracterul substanţial şi potenţialul amplificat al cooperării bilaterale pe multiple planuri, în linia Parteneriatului Strategic România-Franţa şi a Foii de Parcurs.

Totodată, prim-ministrul a remarcat nivelul ascendent şi deosebit de încurajator al schimburilor comerciale româno-franceze.

El a notat şi importanţa unei decizii favorabile pentru începerea discuţiilor de aderarea a României la OCDE şi a solicitat sprijinul Franţei în acest demers.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guvern,
ciucă,
ambasador

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici