CE, dublu mesaj: solidaritate cu cei ce fug de agresiunea militară şi cu autorităţile române

Comisia Europeană a transmis, prin vizita comisarului european în România, Ylva Johansson, un dublu mesaj de solidaritate: cu cetăţenii care fug din faţa agresiunii miliare, respectiv cu autorităţile române care gestionează refugiaţii.

1672 afișări
Imaginea articolului CE, dublu mesaj: solidaritate cu cei ce fug de agresiunea militară şi cu autorităţile române

CE, dublu mesaj: solidaritate cu cei ce fug de agresiunea militară şi cu autorităţile române

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o luni, la Palatul Victoria, pe Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne.

„Această vizită a comisarului european în România a fost prilejuită de fluxul de refugiaţi din Ucraina şi de dorinţa Comisiei Europene de a transmite un dublu mesaj de solidaritate: cu cetăţenii care fug din faţa agresiunii miliare, respectiv cu autorităţile române care gestionează refugiaţii”, transmite, într-un comunicat, Guvernul.

Conform comunicatului, premierul Ciucă a insistat asupra importanţei solidarităţii şi unităţii UE şi NATO în contextul crizei generate în Ucraina, subliniind că Romania condamnă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, stat suveran vecin. A apreciat răspunsul puternic al UE, al Aliaţilor, arătând că România susţine astăzi cele mai consistente sancţiuni la adresa Rusiei, solicitând încetarea focului şi revenirea la masa de dialog.

„Şeful Guvernului a apreciat vizita comisarului european şi s-a referit la măsurile adoptate până în prezent de autorităţile române pentru gestionarea refugiaţilor, atât la punctele de trecere a frontierei, cât şi pentru asistarea acestora la intrarea pe teritoriul României. Premierul a arătat că efortul guvernamental este sprijinit de societatea civilă, organizaţii non-guvernamentale, actori din sectorul privat, pentru coordonarea acestor eforturi fiind creată platforma Guvernului României <Ucraina, împreună ajutăm mai mult>. Prim-ministrul a arătat că Executivul susţine eforturile coordonate la nivel european, fiind necesare măsuri concrete de manifestare a solidarităţii cu statele membre care gestionează fluxurile de refugiaţi ucraineni”, transmite sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici