Ce i-a cerut Ponta şefului STS

Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, să se asigure că instituţia pe care o conduce nu are vreo "conotaţie politică", şeful Guvernului precizând că face această remarcă "în mod special" şi ţinând cont de evenimentele recente.

970 afișări
Imaginea articolului Ce i-a cerut Ponta şefului STS

Victor Ponta (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Fac încă o dată un apel la toate instituţiile şi domnul director Opriş de la STS, în mod special, ţinând cont de evenimentele din ultima perioadă, vă rog să asiguraţi în totalitate faptul că nicio instituţie a statului nu are niciun fel de conotaţie politică. Eu cred în chestia asta, dar dumneavoastră sunteţi cel responsabil ca să dovediţi lucrul ăsta, că toate instituţiile statului nu sunt interesate de cine este la conducerea politică într-un moment sau altul", i-a spus premierul şefului STS, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, că a propus în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării eliberarea din funcţie a directorului STS, Marcel Opriş, însă consilierul prezidenţial Iulian Fota s-a opus, o hotărâre neputând fi luată în condiţiile în care deciziile Consiliului se iau prin consens.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat însă că miza schimbării şefului STS, Marcel Opriş, ar fi legată de fraudarea referendumului din 29 iulie, prin faptul că prin STS se transmit datele la Biroul Electoral Central.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici