Ce job are Victor Ponta, după pierderea alegerilor parlamentare: Lucrez în zonă privată

Victor Ponta, fost premier şi preşedintele Pro România, a fost invitatul publicistului Ion Cristoiu. Victor Ponta a vorbit despre viaţa sa după eşecul din alegerile parlamentare din decembrie 2020.

27786 afișări
Imaginea articolului Ce job are Victor Ponta, după pierderea alegerilor parlamentare: Lucrez în zonă privată

Ce job are Victor Ponta, după pierderea alegerilor parlamentare: Lucrez în zonă privată

Despre viaţa după pierderea alegerilor parlamentare

Victor Ponta: În viaţa privată fac bine. Am trei copii. Avem alte probleme acum, fiica cea mică merge la şcoală. Lucrez într-o zonă privată în care nu am lucrat până acum, pentru că nu aveam voie, eram incompatibil. Deci, din punctul acesta de vedere nu mă plâng absolut deloc. Nu sunt consultant politic, lucrez în consultanţă de afaceri, în străinătate, pentru zona Europei Centrale şi de Est. Compania nu are business în România.

Sunt în politică, dar nu în divizia naţională. M-am retrogradat. Am şi mers foarte mult la serviciu, lucrez online. La partid merg o dată sau de două ori pe săptămână, avem un secretar general, avem o echipă de conducere. Am zis: domne dacă vreţi să reconstruim ceva pentru 2024, apucaţi-vă de acum, dar cu nişte forţe proaspete.

La alegerile parlamentare din decembrie 2020, Pro România nu a strâns suficiente voturi pentru a depăşi pragul electoral. La Camera Deputaţilor partidul condus de Victor Ponta a obţinut 241.267 voturi - 4,09%, iar la Senat 244.225 voturi - 4,13%.

Victor Ponta: Nu mi-am închipuit că o să stau acasă să mă întreţină nevasta din banii de la prăjituri, că Daciana are deja firma ei care merge foarte bine. Nu m-am gândit că o să trăiesc din banii soţiei, ai socrului sau ai altcuiva. Trebuie să muncesc, sunt un om încă în putere. Am avut relaţii internaţionale în toate părţile, America, Europa, China, Asia, dar prieten am rămas cu cei de la Belgrad, Tirana, Istanbul în jos şi m-au căutat mulţi după. Vin dacă vă pot ajuta, dar eu nu fac consultanţă politică. Deci e vorba despre consultanţă de afaceri, pe proiecte.

Ponta a spus că a rămas preşedintele Pro România şi că nu va părăsi partidul, aşa cum a făcut cu PSD. „Oamenii uită, la PSD era un alt context”, a spus fostul premier.

Victor Ponta: Nu am renunţat la viaţa politică, sunt în continuare preşedintele partidului, nu mai sunt foarte activ pentru că eu cred că trebuie o altă echipă. Echipa pe care am coordonat-o eu nu a dat rezultate, n-a făcut 5% la parlamentare, dar nici nu i-am abandonat. De altfel, mi s-a spus chestia asta:  domne să nu pleci cum ai plecat atunci de la PSD. La PSD era un anumit context pe care oamenii îl uită, dar pe care eu nu pot să-l uit. Era contextul în care absolut toată familia mea, şi eu, făceam cărări la DNA degeaba. Nu doar că eu am fost achitat, dar niciunul din dosarele făcute împotriva familiei mele de dl. Portocală, nu s-a finalizat cu altceva decât cu <nu există>. În dosarul cu Turceni-Rovinari am fost achitat în unanimitate de judecătorie (…) În cel cu Tony Blair, procurorul,  dl. Portocală Negulescu, a fost trimis în judecată  că a falsificat acel dosar. Vlad Cosma l-a înregistrat când îl punea să facă denunţul. Dar eu sunt cu casa sechestrată de dl Portocală, în continuare.

VEZI AICI EMISIUNEA COMPLETĂ

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici