Ce teme urgente de rezolvat au cei şase noi miniştri ai cabinetului Boc

Cei şase noi miniştri au o misiune grea în faţă: să arate că venirea lor a fost necesară şi nu o simplă mişcare pentru imagine. Ziarul Financiar a selectat principalele trei priorităţi pe care fiecare dintre cei şase noi miniştri ar trebui să le aibă în sectoarele pe care le coordonează.

15 afișări
Imaginea articolului Ce teme urgente de rezolvat au cei şase noi miniştri ai cabinetului Boc

Ce teme urgente de rezolvat au cei şase noi miniştri ai cabinetului Boc (Imagine:Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Temele ministrului finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu

Construcţia bugetului pe 2011
După mai multe eşecuri ale autorităţilor şi ale FMI în estimarea evoluţiilor din economie, elaborarea bugetului pe 2011 pe nişte ipoteze valabile se anunţă drept o mare provocare. Dificultatea majoră va fi reducerea drastică a deficitului bugetar de la 6,8% la 4,4% din PIB, ceea ce ar însemna noi tăieri de cheltuieli în absenţa unei relansări economice solide care să aducă şi venituri în plus la buget. Bugetul trebuie să poată aloca şi bani pentru investiţii.

Stabilizarea politicii fiscale

Numeroasele bâlbâieli în modificarea legislaţiei fiscale au creat o percepţie de instabilitate legislativă fără precedent.

Citeşte mai multe despre misiunea noilor miniştri pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici