Ce urmează după reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica. Decizia pe care ar putea-o lua tribunalul privind extrădarea

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute în Costa Rica şi duse la Tribunalul Penal din San José - Costa Rica. Cele două urmează să fie audiate de către instanţă, judecătorii fiind cei care vor decide şi măsurile ce se impun după.

7603 afișări
Imaginea articolului Ce urmează după reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica. Decizia pe care ar putea-o lua tribunalul privind extrădarea

Ce urmează în cazul Elena Udrea - Alina Bica. Decizia pe care ar putea-o lua tribunalul privind extrădarea

Ambele erau investigate, supravegheate şi monitorizate de autorităţile din Costa Rica.

Surse din Poliţie au declarat pentru MEDIAFAX că atât Alina Bica, cât şi Elena Udrea aveau notiţe roşii de urmărire internaţională prin Interpol, ca urmare a condamnărilor primite în România, în dosare de corupţie. Fostul ministru al Turismului este condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute", în timp ce fostul procuror-şef DIICOT a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu.

Citeşte şi: BREAKING: Autorităţile din Costa Rica le-au reţinut pe Elena Udrea şi Alina Bica/ Avocat: Şansele de extrădare sunt minime I VIDEO

În momentul în care vor fi audiate de instanţă, este posibil ca acestea să invoce cererile de azil depuse, motiv pentru care judecătorii ar putea să amâne o decizie privind extrădarea.

Tribunalul ar putea însă să aprobe măsuri preventive, până când autoritatea pentru migraţie va decide dacă le acordă sau nu statut de azilant.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici