Ceartă în PNL. Alina Gorghiu, replică la Raluca Turcan: Nu ai voie să spui că partidul este praf, să jigneşti membrii PNL. UPDATE: Reacţia preşedintelui interimar al liberalilor

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a răspuns, miercuri, criticilor făcute de fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu, care a declarat că un lider nu ar trebui să jignească partidul spunând că „este praf”. Turcan a afirmat că nu vrea să fie „simpatică” unora sau altora, ci să facă „o radiografie corectă”.

3325 afișări
Imaginea articolului Ceartă în PNL. Alina Gorghiu, replică la Raluca Turcan: Nu ai voie să spui că partidul este praf, să jigneşti membrii PNL. UPDATE: Reacţia preşedintelui interimar al liberalilor

Alina Gorghiu, replică la Raluca Turcan: Nu ai voie să spui că partidul este praf, să jigneşti membrii PNL (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

„Din fericire pentru mine, nu vreau să fiu simpatică nici unora, nici altora şi vreau să fac o radiografie corectă a situaţiei PNL, tocmai pentru a învăţa din greşelile trecutului, iar greşelile au fost multe şi vinovaţi suficienţi. Făcând această radiografie, am provocarea ca în fiecare organizaţie să caut oameni buni pe care să-i stimulez să intre la decizia politică judeţeană, după aceea să-i stimulez să intre la decizia politică naţională, şi în felul acesta PNL să-şi recapete fermitatea. (…) Mie mi-a părut foarte rău să constat că PNL în ultima perioadă nu prea a mai fost preocupat de ceea ce aşteaptă oamenii de la PNL, oameni care structural sunt compatibili cu PNL şi mă refer la oameni de afaceri (...), la reprezentanţii administraţiei publice”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a afirmat că „cei care se grăbesc acum să nege realitatea” ar fi trebuit să meargă în teritoriu imediat după scorul dezastruos de la alegerile parlamentare să vadă exact de ce PNL a ajuns la acel rezultat „dezastruos”, să vadă că sunt „organizaţii lipsite de vlagă” şi fără decizie politică.

Turcan a apreciat şi că declaraţia lui Ludovic Orban, care a susţinut că „mii de membri pleacă din PNL”, este „un pic exagerată”.

„Ca să plece mii de membri trebuie să ai o bază de date cu mii de membri şi să constaţi, ori din nefericire bazele de date ale PNL sunt cam praf. (...) Cred că retorica de campanie trebuie ponderată”, a spus Raluca Turcan.

Fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că un lider din conducerea PNL nu are voie să jignească partidul spunând că „este praf”, aşa cum a declarat Raluca Turcan, la Cluj, afirmând că membrii care au muncit nu trebuie să fie jigniţi.

„Sunt penibili şi ridicoli cei din PNL care vorbesc despre soarta PNL identică cu cea a PNŢCD. Este un discurs superficial şi nu pot să înţeleg cum cineva care are pretenţia că este membru al PNL, care este în conducerea PNL să spună că partidul este praf, câtă vreme partidul este format din membrii. Este suma membrilor săi pe care nu ai voie să îi jigneşti indiferent care este numele tău”, a declarat fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu.

Întrebată dacă îi reproşează Ralucăi Turcan declaraţia făcută la Cluj, Alina Gorghiu a afirmat că numele nu este relevant.

„Eu nu am să spun un nume pentru că este nerelevant numele. Mi-aş reproşa şi mie dacă aş avea din greşeală o declaraţie de genul acesta. Eu nu cred că trebuie să jigneşti membri PNL care au muncit. Poţi să nominalizezi o persoană care a ales o strategie greşită. Poţi să te cerţi pe tine în oglindă că ai votat cot la cot cu toată conducerea pentru a lua o decizie, dar nu cred că poţi sau ai voie să jigneşti tot partidul şi toţi membri săi spunând că sunt praf”, a adăugat Alina Gorghiu.

Raluca Turcan a declarat, la Cluj, că PNL "a fost praf".

"Gândiţi-vă că am fi ajuns la guvernare cu acest partid care scârţâie din toate încheieturile. Credeţi sincer că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei de acum? (...) Imediat ce am fost aleasă în funcţie, am comandat un raport profesionist pentru a înţelege ce s-a întâmplat cu PNL. Concluzia acestui raport a fost că, în pofida unor rezultate foarte bune, Partidul Naţional Liberal a fost praf. Am spus-o şi o repet cu riscul de a deranja”, a declarat Raluca Turcan, la Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici