Cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpă, a ajuns la Senat/ Ioan Chelaru: Discutăm luni în Biroul Permanent cererea, marţi ajunge la Comisia juridică

Cererea de urmărire penală a senatorului Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă trimisă de DNA a ajuns vineri dimineaţa la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăricenu.

498 afișări
Imaginea articolului Cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpă, a ajuns la Senat/ Ioan Chelaru: Discutăm luni în Biroul Permanent cererea, marţi ajunge la Comisia juridică

Cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpă, a ajuns la Senat (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Cererea urmează să ajungă apoi la Biroul Permanent, care va fi stabilit calendarul discutării solicitării. Cererea DNA va ajunge la Comisia Juridică, unde Oprea poate să-şi studieze dosarul, urmând să fie întocmit un raport, care va fi trimis plenului pentru a fi supus votului.

Chelaru: BP discută luni cererea DNA în cazul Oprea, marţi ar urma să ajungă la comisia juridică

Cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea va fi discutată luni în Biroul Permanent al Senatului, apoi va fi repartizată Comisiei juridice, urmând să intre la vot în plen peste două săptămâni, a declarat vineri vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru.

"Discutăm luni în Biroul Permanent cererea, apoi cred că marţi ajunge la Comisia juridică. Cam două săptămâni ajunge în plen, sunt o grămadă de volume", a declarat vicepreşedintele social democrat al Senatului, Ioan Chelaru pentru MEDIAFAX.

Cererea de urmărire penală a senatorului Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă trimisă de DNA a ajuns vineri la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăricenu.

Gabriel Oprea poate să-şi studieze dosarul la Comisia juridică, urmând ca senatorii să facă un raport care va fi supus votului plenului.

Procurorii anticorupţie au transmis joi procurorului general al României cererea de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în ceea ce îl priveşte pe fostul viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, actual senator.

Este vorba despre dosarul în care Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu, cauză deschisă după decesul poliţistului Bogdan Gigină, la data de 20 octombrie 2015, agentul fiind implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit leziuni care i-au cauzat moartea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici