Cererea PSD privind asigurarea dovezilor, trimisă la Curtea Constituţională

Cererea PSD privind asigurarea dovezilor în vederea anulării rezultatelor alegerilor prezidenţiale va fi trimisă la Curtea Constituţională, în urma deciziei de vineri a Curţii de Apel Bucureşti care a decis că nu este competentă să soluţioneze solicitarea.

37 afișări
Imaginea articolului Cererea PSD privind asigurarea dovezilor, trimisă la Curtea Constituţională

CAB ia în discuţie cererea PSD de asigurare a dovezilor legate de alegerile prezidenţiale

Instanţa a admis excepţia necompetenţei generale şi a decis trimiterea către Curtea Constituţională.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

De altfel, PSD a depus o cerere de asigurare a dovezilor privind alegerile prezidenţiale din 6 decembrie şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, solicitarea urmând să fie dezbătută, vineri.

Curtea de Apel Bucureşti, din oficiu, "având în vedere temeiul juridic - obiectul acţiunii şi având în vedere calificarea corectă a acţiunii prin rolul activ ce revine judecătorului", a ridicat, vineri, excepţia necompetenţei generale a CAB.

Procurorul de şedinţă a cerut instanţei admiterea acestei excepţii arătând că cererea de asigurare dovezi se judecă la instanţa care analizează fondul problemei, în acest caz Curtea Constituţională, unde a fost depusă cererea de anulare a alegerilor.

Având în vedere că termenul a fost dat fără citarea părţilor şi faptul că nu au fost reprezentate Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi Biroul Electoral Central (BEC), instanţa nu a dat cuvântul celorlalte părţi pentru a fi egalitate de forţe.

Procesul privind asigurarea dovezilor este intentat de PSD împotriva Ministerului Afacerilor Externe, a Ministerului Administraţiei şi Internelor, AEP, BEC şi STS.

PSD a mai depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de suspendare a procesului verbal al Biroului Electoral Central privind rezultatul final al alegerilor prezidenţiale din 6 decembrie, solicitarea urmând să se judece în 5 ianuarie.

Biroul Electoral Central a încheiat, miercuri seară, centralizarea datelor privind scrutinul de duminică, Traian Băsescu fiind candidatul ales, cu 5.275.808 de voturi valabil exprimate. Liderul PSD Mircea Geoană a obţinut 5.205.760 de voturi valabil exprimate, potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici