Cezar Preda: Ar fi culmea ca în România Curtea Constituţională să decidă şi căderea guvernelor

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă Guvernul şi-ar putea da demisia după decizia privind neconstituţionalitatea legii privind comasarea alegerilor, că "nu are legătură una cu alta" şi că "ar fi culmea ca, în România, CC să decidă şi căderea guvernelor".

371 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Ar fi culmea ca în România Curtea Constituţională să decidă şi căderea guvernelor

Cezar Preda (Imagine: Liviu Adascalitei/Medifax Foto)

"Nu are nicio legătură una cu cealaltă. Guvernul şi-a asumat răspunderea pe lege, Parlamentul a aprobat, în sensul că nu a căzut Guvernul. Ar fi culmea ca, în România, Curtea Constituţională să decidă şi căderea guvernelor, nu numai inovaţiile pe politica de buget a statului", a spus Cezar Preda.

Întrebat cum afectează PDL decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea legii referitoare la comasarea alegerilor, Cezar Preda a arătat că "raţiunile comasării constau în probleme legate de economie la buget", şi nu în probleme de partide.

"Raţiunile comasării nu constau în probleme de partide, ci, aşa cum a prezentat Guvernul, constau în probleme legate de economie la buget şi paralizarea activităţii economiei până la alegeri", a apreciat Preda.

El a mai spus că PDL "va trebui să respecte decizia Curţii Constituţionale" şi a adăugat că ar trebui aşteptată motivaţia hotărârii CC înainte de a se face declaraţii politice.

Liderul USL Victor Ponta a declarat, miercuri, comentând decizia CC în privinţa legii de comasare a alegerilor, că Guvernul Boc trebuie să demisioneze pentru că şi-a asumat o lege neconstituţională şi nedemocratică.

Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, admiţând astfel sesizarea USL.

USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC "o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie".

Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament, în 15 decembrie 2011, asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici