Cezar Preda: M-am mirat că i se atribuie lui Blaga creşterea numărului de delegaţi la Convenţie

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda susţine că nu ştie de ce i se atribuie lui Vasile Blaga demersul legat de creşterea numărului de delegaţi la Convenţia Naţională, menţionând că acesta nu mai face parte din Comisia de organizare.

30 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: M-am mirat că i se atribuie lui Blaga creşterea numărului de delegaţi la Convenţie

Cezar Preda: M-am mirat că i se atribuie lui Blaga creşterea numărului de delegaţi la Convenţie (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"M-am mirat că i se atribuie această chestiune lui Vasile Blaga. Nu are treabă Vasile Blaga cu Comisia de organizare, nu mai face parte din Comisia de organizare. Cred că propunerea va fi dusă în Biroul Permanent Naţional", a declarat Cezar Preda, joi seara, la Constanţa.

El consideră că dacă va creşte numărul delegaţilor, atunci preşedintele ales va fi "tare". "Dacă mă întrebaţi pe mine, ca o părere personală, vă spun că întotdeauna o asemenea reprezentare nu aduce beneficii unora şi deservicii altora. Cu cât e mai mare reprezentarea partidului într-o convenţie, cu atât preşedintele ales cu mai multe voturi e mai tare", a mai afirmat vicepreşedintele PDL.

Cezar Preda se află la Constanţa la prezentarea moţiunii lui Vasile Blaga pentru conducerea PDL.

Preda consideră, pe de altă parte, că s-ar putea ca la Convenţia Naţională a Partidului Democrat Liberal conducerea partidului să nu mai intre pe imnul verde-înrourat, ci "pe muzica lui Michael Jackson".

El a spus că dacă membrii PDL Constanţa nu primesc funcţii importante, de ministru sau secretar de stat, în schimb Edmond Tălmăcean este numit în Consiliul de administraţie al Portului Constanţa.

"Dacă PDL Constanţa nu primeşte de exemplu funcţii de ministru, secretar de stat, în schimb dansatorul lui Michael Jackson, Tălmăcean, îi dai Consiliul de administraţie de la Portul Constanţa. Poate nu ştiaţi omul este dansator. S-ar putea rămânând în continuitate să nu mai intrăm pe verde-înrourat, să intre pe Michael Jackson toată conducerea PDL-ului la Convenţie. Ori asta e o diferenţă majoră între Vasile Blaga şi Emil Boc", a mai afirmat Cezar Preda.

Surse din PDL au declarat, miercuri, pentru "Gândul" că în partid se pregăteşte reconfigurarea Convenţiei Naţionale şi triplarea numărului de delegaţi care vor stabili prin vot direct funcţiile din vârful formaţiunii. Potrivit surselor citate, iniţiativa îi aparţine actualului secretar general al PDL, Vasile Blaga, care îi propune premierului Emil Boc reluarea discuţiilor în vederea organizării convenţiei din luna mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici