Chiliman: Îmi dau demisia de onoare din Biroul Permanent Central al PNL. M-am consultat cu Brătianu, nu prin spiritism, prin lectură, îi recomand şi lui Antonescu

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat, marţi, că îşi dă demisia de onoare din Biroul Permanent Central al PNL, menţionând că rămâne membru simplu al partidului. El a spus că s-a consultat cu soţia sa, cu Ionel Brătianu şi cu actualii lideri de onoare ai formaţiunii.

972 afișări
Imaginea articolului Chiliman: Îmi dau demisia de onoare din Biroul Permanent Central al PNL. M-am consultat cu Brătianu, nu prin spiritism, prin lectură, îi recomand şi lui Antonescu

Andrei Chiliman (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax foto)

"Îmi dau demisia de onoare din Biroul Politic Central al PNL. Consider că făcând parte din actuala echipă de conducere a PNL, aleasă pe lista propusă de preşedintele Crin Antonescu, nu mai sunt în măsură să fac ceea ce mi-am propus pentru cetăţenii care m-au investit cu încrederea lor. Este un gest de onoare şi faţă de cei pentru care m-am implicat în politică, dar şi faţă de preşedintele partidului", a spus Chiliman.

"Rămân la datorie şi pentru că m-am consultat cu Ionel Brătianu, şi nu prin spiritism, ci prin lectură. O lectură pe care i-o recomand şi domnului preşedinte Crin Laurenţiu Antonescu, căruia îi fac cadou această carte, cu speranţa că va opri procesul de transformare a revoluţiei bunului simţ în revoluţia bunului plac", a spus Chiliman, care şi-a anunţat marţi demisia din Biroul Politic Central al partidului, după ce a fost înlocuit săptămâna trecută, la propunerea lui Crin Antonescu, din funcţia de preşedinte al Organizaţiei PNL din Municipiul Bucureşti.

Volumul indicat de Chiliman se intitulează "Ion I.C. Brătianu – Concepţie şi management politic", autorul fiind Ion Novăcescu.

De asemenea, Chiliman a mai anunţat că va rămâne un simplu membru al PNL şi că nu mai aşteaptă explicaţii privind înlocuirea sa, pe care nu o va contesta în cadrul intern al partidului.

"Am fost ales pe lista propusă de dumnealui la Congresul din 2010, atât timp cât şi-a pierdut încrederea în mine, am obligaţia să demisionez", a spus Chiliman.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care l-a sfătuit şi l-a rugat să nu plece din partid, edilul declarând, la finalul întâlnirii, că va lua o decizie pe care o va anunţa după Paşti.

Andrei Chiliman a fost înlocuit, lunea trecută, cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, iar Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.

Chiliman a declarat ulterior că, pentru prima oară, după aproape 23 de ani de când este membru PNL, ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid. "Pentru domnul preşedinte Antonescu am două mesaje. În politică, în viaţă în general, câştigă cei care joacă şah, nu poker. Indiferent dacă voi decide să rămân în PNL sau nu, voi acţiona în conformitate cu principiile mele, care exclud manevrele politicianiste şi cuţitul înfipt pe la spate ", a spus Chiliman, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, referitor la faptul că Andrei Chiliman a anunţat că ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid, că acesta ar trebui să se hotărască în două-trei zile, menţionând că "şi la şah există un ceas". "Chit că-i Săptămâna Mare, cred că în două-trei zile ar trebui să ştim", a spus Antonescu.

Ulterior, Chiliman a afirmat pe blog că aşteaptă de la preşedintele PNL o explicaţie despre demiterea sa de la PNL Bucureşti, deşi consideră că vorbele sunt doar perdele de fum, menţionând că nu i s-a substituit lui Crin Antonescu în negocierile pentru candidaturile din Capitală.

"Încă aştept de la preşedintele Partidului Naţional Liberal, dl. George Crin Laurenţiu Antonescu, o explicaţie referitoare la demiterea mea de la organizaţia de Bucureşti. Cred că este dator să spună ceea ce am făcut rău, sau ceea ce nu am făcut bine, adică temeiurile care stau la baza oricărei demiteri. Până acum, nici eu, şi nici milioane de alţi telespectatori, nu am aflat decât ceea ce aşteaptă dl. George Crin Laurenţiu Antonescu de la colegii pe care i-a desemnat ca interimari", scria Chiliman, într-o postare intitulată "Răspuns la o minciună aruncată «pe surse»". El preciza că aşteaptă această explicaţie, dar nu ţine neapărat să o dobândească.

La rândul său, Antonescu declara, joi seară că speră ca primarul Sectorului 1 să nu îşi dea demisia din partid, pentru că nu are un motiv şi a arătat că aşteaptă o clarificare din partea acestuia pe acest subiect.

"În orice partid serios, deci şi în PNL, o decizie o dată luată (...) se respectă, nu se mediază, nici măcar cu domnul Quintus sau cu domnul Ionel Brătianu, dacă ar apărea prin spiritism. Este o decizie care s-a luat şi se respectă. Sper ca domnul Chiliman să nu îşi dea demisia pentru că nu are de ce", a declarat Crin Antonescu. Potrivit liderului PNL, nu a fost pusă în discuţie niciodată candidatura lui Andrei Chiliman la primăria Sectorului 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici