Chiuariu: Senatul nu are decât soluţia vacantării postului lui Solomon, fără organizarea de alegeri

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Tudor Chiuariu (PNL), a susţinut, miercuri, că această Cameră nu are altă soluţie decât vacantarea mandatului de senator al lui Antonie Solomon, el subliniind că o astfel de decizie nu va determina alegeri anticipate în colegiul acestuia.

101 afișări
Imaginea articolului Chiuariu: Senatul nu are decât soluţia vacantării postului lui Solomon, fără organizarea de alegeri

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Tudor Chiuariu (Imagine: Theodor Pană/Mediafax Foto)

"Am văzut că a fost o dezbatere ieri (marţi - n.r.), în plenul Senatului. (…) După părerea mea, nu avem altă soluţie decât aceea de a constata vacantarea mandatului pentru că e evident că mandatul domnului Solomon a încetat. Pe de altă parte, avem textul legal care nu este în modul cel mai fericit formulat, dar ne spune clar că nu vor fi alegeri anticipate în urma acestei vacantări", a spus Chiuariu.

Senatul a decis, marţi, să amâne luarea unei decizii privind constatarea încetării mandatului senatorului PPDD Antonie Solomon şi vacantarea postului ocupat de acesta după ce a constatat că senatoarea PC Cristiana Anghel a fost aleasă în Colegiul 1 din Circumscripţia Dolj, pe are şi Antonie Solomon îl reprezenta, ca urmare a redistribuirii voturilor obţinute la nivel naţional în urma alegerilor parlamentare din 2012.

Senatorii au hotărât, în acest sens, să retrimită la Comisia juridică proiectul de hotărâre privind constatarea încetări mandatului şi vacantarea postului, proiect care va fi discutat într-o şedinţă viitoare a comisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici