Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru funcţia de ministru al Sănătăţii: „Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare”

  • Ioana Mihăilă are 40 de ani, este medic endocrinolog.
  • În 2011, aceasta a înfiinţat o clinică medicală împreună cu soţul său.
  • Pe plan politic, este membră PLUS din 2018.
13675 afișări
Imaginea articolului Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru funcţia de ministru al Sănătăţii: „Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare”

Ioana Mihăilă, propusă pentru Sănătate FOTO Ioana Mihăilă/Facebook

UPDATE Formaţiunea USR-PLUS a transmis un comunicat de presă privind propunerea pentru Ministerul Sănătăţii
 
 
USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, pentru a prelua conducerea acestei instituţii. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîţu.
 
Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.
 
Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog şi un cunoscut antreprenor în domeniul medical din judeţul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câţiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajaţi, implicaţi în tratarea pacienţilor din judeţ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituţiile de specialitate.
 
„Absolventă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidaţi pe ţară la examenul naţional de rezidenţiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj şi în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obţinerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din judeţul Bihor.
 
Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cea mai importantă oportunitate de investiţie în infrastructură de sănătate a României”, se arată în documentul USR-PLUS. 
 
 
„Medic endocrinolog, 40 de ani, căsătorită şi cu doi copii, a înfiinţat împreună cu soţul, tot medic, o clinică medicală privată, în Oradea”, aşa este descrisă doctora de către PLUS.
 
În 2020, Ioana Mihăilă a fost candidatul alianţei USR-PLUS la primăria Oradea. Îar în anul curent, începând cu 1 februarie, aceasta a ocupat funcţia de secretar în Ministerul Sănătăţii în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu.
 
Totodată, specialista a mai contribuit şi la programul de guvernare al alianţei pentru managementul crizei de Covid-19.
 
De asemenea, Mihăilă declară că a intrat în politică ca să facă o diferenţă şi nu pentru o funcţie sau alta.
 
Vlad Voiculescu a declarat săptămâna trecută că o va susţine pe Ioana Mihăilă, dacă alianţa USR-PLUS va decide ca aceasta să ocupe funcţia de ministru al Sănătăţii.

CV-ul Ioanei Mihăilă 

Medic primar Endocrinologie şi coordonator medical „Clinca Medena”. Aceasta a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iaşi şi are studii postuniversitate, având titlul de Doctor în Medicină Generală, obţinut la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj. Totodată, aceasta are numeroase cursuri de formare continuă în domenii medicale. 

 

Declaraţia de avere a Ioanei Mihăilă 

Conform declaraţiei de avere, Ioana Mihăilă deţine împreună cu soţul două terenuri intravilane în Oradea, acestea fiind obţinute prin contract de vânzare – cumpărare, precum şi un alt teren (de peste 500 de metri pătraţi), obţinut prin donaţie.

În plus, împreună cu soţul ei, aceasta deţine trei case în Oradea, o cotă parte dintr-un apartament din Cluj Napoca, precum şi un spaţiu comercial de 437 de metri pătraţi obţinut în 2015 prin donaţie, în Oradea.
 
Ioana Mihăilă are un autoturism RenaulT Clio ŞI depozite la bănci care totalizează peste 400.000 de lei.
 
Soţul său, Marius Mihăilă, a acordat un împrumut de peste 330.000 de lei firmei Osteoprotect SRL, iar Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 65.000 de lei firmei Dermalite SRL. 

În campania electorală, Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 20.000 de lei către USR.

 
Privind câştigurile, medicul a câştigat 14.400 de lei anul trecut ca endocrinolog la Dermalite SRL, de la care a încasat şi dividende de 137.000 de lei. Soţul ei a obţinut 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a încasat şi dividende. 
 

Miniştrii Sănătăţii în pandemia de COVID-19

 
  • VICTOR COSTACHE: 4 noiembrie 2019 - 26 martie 2020
  • NELU TĂTARU: 26 martie 2020 - 23 decembrie 2020
  • VLAD VOICULESCU: 23 decembrie 2020 - 14 aprilie 2021 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici