Pentru cine optează Grindeanu pentru şefia ANCOM: Fost soţ al celui mai influent consilier al lui Ponta şi frate al unui consilier la Ministrul Comunicaţiilor/ Dragnea: Am cerut să se demareze procedura de licitaţie pentru 5G

Premierul Sorin Grindeanu a trimis, conducerilor celor două camere ale Parlamentului, propunerea pentru funcţia de preşedinte al ANCOM, respectiv a lui Adrian Diţă, director de Public Affairs la Telekom România, care urmează să aibă un mandat de şase ani.

1502 afișări
Imaginea articolului Pentru cine optează Grindeanu pentru şefia ANCOM: Fost soţ al celui mai influent consilier al lui Ponta şi frate al unui consilier la Ministrul Comunicaţiilor/ Dragnea: Am cerut să se demareze procedura de licitaţie pentru 5G

Cine este propunerea lui Sorin Grindeanu pentru şefia ANCOM (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, la o dezbatere prilejuită de Ziua Europei, că a solicitat ministerului Comunicaţiilor şi ANCOM să demareze rapid procedura de licitaţie pentru 5G.

"Am cerut ministerului Comunicaţiilor şi ANCOM să demareze rapid procedura de licitaţie pentru 5G", a spus Dragnea.

"România, oricum, este printre primele ţări ca şi viteză. Şi România o să demareze rapid procedurile de licitaţie pentru 5G. (...) Românii, cetăţenii, companiile vor avea acces şi mai bun la internet şi asta va mări atractivitatea acestei ţări", a adăugat liderul PSD la o dezbatere la care a participat şi comisarul european Corina Creţu.

Pentru cine optează Grindeanu pentru şefia ANCOM

”Având în vedere prevederile articolului 11 din OUG 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, cu modificările şi completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Adrian Diţă pentru numirea în funcţia de preşedinte al ANCOM, pentru un mandat de ţase ani, în cadrul şedinţei comune a celor două camere ale Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi”, se arată în scrisoarea semnată de premierul Sorin Grindeanu.

Adria Diţă este director de Public Affairs la Telekom România.

Potrivit informaţiilor din mediul on-line, Adrian Diţă a fost soţul Ancăi Alexandrescu, consilier al fostului premier Victor Ponta.

Guvernul a modificat, la sfârşitul lunii aprilie, prin ordonanţă de urgenţă. procedura de numire a şefului ANCOM, preşedintele României fiind exclus din această procedură, propunerea urmând să fie luată de Parlament, cu majoritatea voturilor senatorilor şi deputaţilor.

”Pe ordinea de zi suplimentară a fost o Ordonanţă de urgenţă de modificare a legii de funcţionare a Autorităţii Naţionale în Telecomunicaţii ANCOM. Este vorba de o Ordonanţă de urgenţă care modifică modalitatea de numire a preşedinteului şi vicepreşedinţilor acestei instituţii, în speţă, preşedintele şi vicepreşedinţii vor fi numiţi tot la propunerea Guvernului – cum se întâmplă acum – dar cu aprobarea plenului Camerelor reunite, cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor prezenţi. Vă reamintesc că ANCOM este o instituţie care funcţionează în subordinea Parlamentului României”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.

Cine este Adrian Diţă

Adrian Diţă, omul propus de premierul Sorin Grindeanu la conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) - instituţia care face regulile pe o piaţă de 4 miliarde de euro, este fostul soţ al Ancăi Alexandrescu - fost consilier al premierului PSD Adrian Năstase şi cel mai influent consilier al fostului premier PSD Victor Ponta şi fratele unuia dintre consilierii actualului ministru PSD al comunicaţiilor, Augustin Jianu.

Sorinel Diţă, fratele lui Adrian Diţă, ocupă funcţia de consilier al ministrului Jianu şi a fost, conform declaraţiei de avere, şi şeful Departamentului de reclamaţii din cadrul companiei de stat Poşta Română, societate aflată în coordonarea Ministerului Comunicaţiilor şi a cărei activitate este reglementată de ANCOM. El a obţinut în anul 2016 venituri de 80.980 de lei de la Poştă, respectiv de 6,748 de lei pe lună, conform declaraţiei de avere depuse pe 13 februarie 2017.

Diţă a fost în trecut şi membru în Consiliul de administraţie şi de privatizare al Poştei, potrivit Ziarului Financiar.

Conform declaraţiei de interese depuse în acest an, Sorinel Diţă este din 18 ianuarie 2017 şi membru în Consiliul de administraţie al companiei de stat Radiocom, a cărei activitate este de asemenea reglementată de ANCOM. Cei doi fraţi deţin în comun din 2015 un imobil / o locuinţă, care a fost primită moştenire.

Adrian Diţă şi-a început cariera în departamentul de sales al operatorului de telefonie mobilă Connex (actualul Vodafone), unde a lucrat iniţial ca agent de vânzări, iar apoi s-a ocupat timp de aproape 4 ani de vânzarea de telefoane mobile şi servicii de comunicaţii către ministere şi instituţii de stat. Ulterior, de la vânzarea de mobile către stat, el a preluat o poziţie în cadrul departamentului de reglementare şi corporate affairs al companiei, unde a rămas până în anul 2010.

Timp de 5 ani de zile el a lucrat pentru alte companii fără legătură cu industria de telecom (International Railway Systems şi Romconnection Consulting).

De la finele anului 2015 Adrian Diţă s-a angajat la Telekom România, unde lucrează în subordinea Mihaelei Ioniţă, director juridic, de relaţii şi conformitate în cadrul grupului Telekom. El nu face practic parte din echipa executivă de conducere a grupului Telekom, ci se află pe un nivel inferior.

Adrian Diţă a absolvit mecanică fină la Politehnică în Bucureşti în 1991, iar ulterior şi relaţii financiar bancare la Universitatea Americană în 1998. El a absolvit şi un MBA la Asebuss Bucureşti în 2003 şi a urmat şi Colegiul Naţional de Apărare în perioada 2003 / 2004.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici