Cine este Violeta Alexandru, propusă pentru locul lui Marius Budăi la Ministerul Muncii în Guvernul Orban

Violeta Alexandru, propunerea PNL pentru Ministerul Muncii în Cabinetul Orban, are 43 de ani şi este preşedintele interimar al PNL Bucureşti. Aceasta a fost ministru delegat pentru Consultare Publică şi Dialog Social în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş.

4003 afișări
Imaginea articolului Cine este Violeta Alexandru, propusă pentru locul lui Marius Budăi la Ministerul Muncii în Guvernul Orban

Cine este Violeta Alexandru, propusă ministru al Muncii în Guvernul Orban

Violeta Alexandru are de 43 de ani, care din 2019 a fost desemnat în luna iunie preşedinte interimar al PNL Bucureşti, după demisia lui Cristian Buşoi din funcţie, ales europarlamentar al PNL. Înainte de a fi interimar la şefia organizaţiei liberale din Capitală, a fost consiliera lui Ludovic Orban, din 2017.

Violeta Alexandru a fost candidat pe lista de europarlamentare din 2019 a liberalilor, dar nu a prins un mandat de eurodeputat, fiind plasată pe poziţia 12. PNL a trimis 10 europarlamentari la Bruxelles.

Ea a absolvit Şcoala Naţională de Ştudii Politice şi Administrative din Bucureşti, secţia Ştiinţe Politice şi are două diplome de masterat la aceeaşi facultate, unul în Guvernanţă şi Dezvoltare Instituţională şi în Afaceri Internaţionale şi Managementul Conflictelor.

Alexandru a fost coordonator de relaţii publice în Asociaţia Pro Democraţia, între 1994 şi 1997, iar între 1997 şi 1999 a lucrat în Administraţia Prezidenţială, în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, în funcţia de consilier la Departamentul de Comunicări Internaţionale şi Relaţii cu Românii de Pretutindeni.

Ulterior, aceasta a fondat Institutul de Politici Publice (IPP) şi a devenit director executiv al Asociaţiei Pro Democraţia. A activat ca director al IPP până în 2015, când a fost numită în funcţia de ministru delegat pentru Consultare Publică şi Dialog Social în Guvernul lui Dacian Cioloş.

După mandatul din Cabinetul Cioloş, Violeta Alexandru s-a înscris în PNL, unde a activat la filiala Sector 1, în 25 iunie 2019 având să fie numită preşedinte interimar la PNL Bucureşti, unde activează şi în prezent.

Cabinetul Orban are 16 ministere, un vicepremier şi un premier în persoana preşedintelui PNL. Urmează ca miniştrii să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi ulterior să aibă loc votul de învestitură pentru noul Guvern în Legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici