Cine sunt "penalii" care au obţinut un mandat în noul legislativ

Rezultatele la Alegerile Parlamentare 2012 arată că în noul legislativ se va constituii un grup semnificativ de senatori şi deputaţi cercetaţi sau trimişi în judecată de către DNA. Din noul Parlament ar urma să facă parte 15 politicieni cu dosare penale sau urmăriţi penal. Dan Voiculescu, Liviu Dragnea, Relu Fenechiu, Monica Iacob Ridzi, Teodor Atanasiu sunt printre "penalii" din noul legislativ.

1493 afișări
Imaginea articolului Cine sunt "penalii" care au obţinut un mandat în noul legislativ

Cine sunt "penalii" care au obţinut un mandat în noul legislativ (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ei vor vota şi vor decide asupra unor legi care privesc şi Justiţia în faţa căreia trebuie să-şi dovedească nevinovăţia. Acestora li se va adăuga un alt contingent de deputaţi cu probleme de integritate. 

Potrivit numărătorii paralele a USL, Dan Voiculescu a câştigat un loc de senator în colegiul 8 din Bucureşti. Liderul conservatorilor a fost trimis în judecată de către DNA în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Procurorii susţin că Dan Voiculescu a cumpărat 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii in Băneasa, la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real. 

Dan Voiculescu a fost acuzat de infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate, în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani. 

Dosarul a fost judecat de Curtea Supremă până în luna iunie, când Voiculescu a demisionat din Parlament, după care speţa a fost mutată la Tribunalul Bucureşti. Acum, dosarul va fi trimis din nou la Curtea Supremă, pentru că Voiculescu va redobândi calitatea de senator. După mai bine de trei ani de la începerea procesului, în acest dosar nu există o sentinţă

Celelalte persoane trimise în judecată în acest dosar sunt: Corneliu Popa, Sandu Jean-Cătălin, Mencipicopschi Gheorghe, Sorin Pantiş, Săvulescu Vlad-Nicolae, Domnişoru Gheorghe Marian, Sin Gheorghe, Baciu Constantin, Petre Alexandru, Marinescu Grigore, Ene Vica, Pop Flavius Adrian. 

Citeşte articolul integral despre cine sunt "penalii" care au obţinut mandate în noul legislativ pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici