Ciolacu: Actul care permite TMK Artrom să plătească salariile şi furnizorii, spre Monitorul Oficial

Actul care permite TMK Artrom să plătească salariile, furnizorii şi instituţiile de credit este în drum spre Monitorul Oficial, anunţă liderul PSD, Marcel Ciolacu.

2108 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Actul care permite TMK Artrom să plătească salariile şi furnizorii, spre Monitorul Oficial

Ciolacu: Actul care permite TMK Artrom să plătească salariile şi furnizorii, spre Monitorul Oficial

„Mă bucur că autorităţile statului au înţeles situaţia celor 2.500 de angajaţi români ai TMK Artrom din Slatina, neplătiţi de peste două săptămâni din cauza aplicării haotice a sancţiunilor împotriva oligarhilor ruşi şi au deblocat plata salariilor! Ştiu că actul care permite companiei să plătească salariile, furnizorii si institutiile de credit este în drum spre Monitorul Oficial, pentru publicare. Salut faptul că Guvernul a dat dovadă de responsabilitate şi maturitate, rezolvând situaţia de criză de la această uzină de care depind alte companii importante din industria românească”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El spune că va continua să îi apere pe muncitorii români.

„Susţin că nu ei sunt cei care trebuie pedepsiţi! Da, statul trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a bloca orice posibil flux de bani către apropiaţii lui Putin. Pentru noi, cei de la PSD, prioritari sunt însă #românii şi locurile de muncă, precum şi susţinerea #economiei româneşti care trebuie să funcţioneze cât mai bine, chiar şi în această perioadă pe care conflictul din Ucraina o complică atât de mult”, conchide Ciolacu.

Oprirea activităţii de la TMK Artrom Slatina, producător de ţevi industriale cu acţionariat rusesc, are efecte directe în economia românească.

TMK, prin diviziile de la Reşiţa şi Slatina, are în total 2.400 de angajaţi. Primii cinci clienţi ai TMK din România, în afară de Dacia, care are 13.700 de angajaţi, însumează afaceri de aproape 1 miliard de lei şi circa 1.600 de angajaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
tmk artrom,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici