Ciolacu anunţă că în 2-3 luni semnează cu Pedro Sanchez acordul privind dubla cetăţenie

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că în următoarele 2-3 luni va semna, împreună cu omologul spaniol, Pedro Sanchez, proiectul prin care românii nu vor mai fi nevoiţi să renunţe la cetăţenia română pentru a deveni şi cetăţeni spanioli.

1357 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă că în 2-3 luni semnează cu Pedro Sanchez acordul privind dubla cetăţenie

Sursa foto: Alexandru Dobre/Mediafax Foto

„Partidul Social Democrat a reuşit să ducă România şi în UE şi în NATO, mai nou am intrat şi în Schengen, chiar dacă numai cu piciorul drept, dar acest lucru se datorează şi premierului Sanchez, şi cancelarului Olaf Scholz şi tuturor prietenilor europeni ai României. Sunt ferm convins că anul acesta reuşi să fim în Schengen cu drepturi depline (...) Cum era şi normal, când a existat o nereuşită, ea a fost orfană. Când a fost o reuşită normal că a avut mai mulţi părinţi şi toţi s-au dus la maternitate să o declare că este copilul lor”, spuine Marcel Ciolacu.

El afirmă că acordul privind dubla cetăţenie a românilor din Spania va fi semnat în perioada următoare.

„Acelaşi lucru se va întâmpla şi în următoarele două-trei luni de zile, când voi semna împreună cu domnul Pedro Sanchez dubla cetăţenie pentru cetăţenii români din Spania. Este un proiect de suflet, atât al meu, cât şi al domnului prim-ministru. Am fi al doilea stat, după Franţa, în care românii din diaspora vor putea avea dublă cetăţenie, nu trebuie să renunţe la cetăţenia română pentru a obţine cetăţenia spaniolă. Iarăşi vom fi mulţi părinţi care vom declara copilul la maternitate. Normal, ca şi în cazul Schengen, reuşita va avea mai mulţi părinţi şi toţi se vor duce la materintate să-l declare, dar să nu uităm niciodată că un premier social-democrat, Pedro Sanchez, este cel care a făcut posibil acest proiect”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici