Ciolacu anunţă convocarea unei sesiuni extraordinare pentru eliminarea pensiilor speciale/ USR solicită dezbaterea şi a proiectului privind alegerea primarilor. VIDEO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că va convoca o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, în contextul în care PNL a afirmat că nu pot fi dublate alocaţiile de stat, din cauza impactului bugetar al acestor pensii.

2322 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă convocarea unei sesiuni extraordinare pentru eliminarea pensiilor speciale/ USR solicită dezbaterea şi a proiectului privind alegerea primarilor. VIDEO

„Am să solicit colegilor mei, deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii, din cauza impatului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară cu ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de începerea Comitetului Executiv al PSD.

Liderul PSD a anunţat încă de joi că partidul pe care îl conduce o să voteze eliminarea pensiilor specaile, cu excepţia celor de serviciu ale militarilor.

Deputatul PNL Florin Roman le-a transmis săptămâna trecută social-democraţilor că trebuie să aleagă între păstrarea pensiilor speciale sau dublarea alocaţiilor de stat, deoarece nu există bani la buget pentru ambele demersuri. Totodată, liberalul solicita convocarea unei sesiuni extraordinare.

„În calitate de lider al deputaţilor PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament”, susţinea Florin Roman.

USR solicită dezbaterea în sesiunea extraordinară şi a proiectului privind alegerea primarilor

USR solicită ca în sesiunea extraordinară a Parlamentului să fie dezbătut şi proiectul legislativ privind alegerea primarilor în două tururi. USR solicită, totodată, deblocarea iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”.

„USR consideră, de asemenea, că o altă urgenţă o constituie alegerea primarilor în două tururi de scrutin. În ciuda solicitărilor repetate ale parlamentarilor USR, majoritatea controlată de PSD din conducerea Camerei Deputaţilor a refuzat, la finalul sesiunii trecute, introducerea proiectului USR pe ordinea de zi a plenului. În cazul convocării unei sesiuni extraordinare, trebuie să fie abordat şi acest subiect, iar politicienii de la toate partidele vor avea ocazia să arate, prin vot, dacă se tem sau nu de proprii alegători”, se arată în postarea USR de pe Facebook.

Partidul condus de Dan Barna solicită, totodată, deblocarea iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”.

„Nu în ultimul rând, USR solicită şi deblocarea iniţiativei cetăţeneşti „Fără penali în funcţii publice”. Păstrarea acesteia la sertar, de către aceeaşi majoritate controlată de PSD, nu reprezintă decât sfidarea celor peste 1 milion de români care au semnat pentru curăţarea clasei politice de condamnaţii definitiv”, transmite USR.

Formaţiunea politică salută decizia eliminării pensiilor speciale, indiferent că demersul este făcut prin sesiune extraordinară a Parlamentului sau prin asumarea răspunderii Guvernului.

„USR susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale. Fie că va fi vorba de adoptarea unui proiect de lege în sesiune extraordinară, cum susţine acum PSD că doreşte, fie că va fi vorba de angajarea răspunderii Guvernului PNL, pensiile speciale trebuie eliminate, deoarece reprezintă o nedreptate, o inechitate şi o sfidare la adresa milioanelor de pensionari care primesc pensii pe principiul contributivităţii”, subliniază USR, pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici