Ciolacu atacă PNL: Se pare că nu au ieşit din logica legilor populiste. Ce spune preşedintele interimar al PSD despre legea bugetului

Marcel Ciolacu a afirmat că PSD a vrut să vadă în plenul Camerei Deputaţilor dacă PNL a ieşit din logica electorală. Liderul interimar al partidului a precizat că liberalii sunt încă în zona legilor populiste şi că speră ca Guvernul să nu îşi asume răspunderea pe bugetul de stat din 2020.

491 afișări
Imaginea articolului Ciolacu atacă PNL: Se pare că nu au ieşit din logica legilor populiste. Ce spune preşedintele interimar al PSD despre legea bugetului

Ciolacu: Sper ca Guvernul PNL să nu aibă intenţia de a-şi asuma legea bugetului pe anul viitor

„Astăzi (miercuri - n.r.) colegii mei, atât eu, cât şi colegii mei, am votat abrogarea recursului compensatoriu, o lege mult discutată mai ales în mass-media. Totuşi am dori să ştim cu exactitate istoricul acestei legi. A fost făcut de doamna Prună, în Guvernul Cioloş, a fost preluată de guvernările succesive ale PSD. A avut modificări în Parlament. Soluţia găsită de PSD la acel moment, la solicitările CEDO, se pare că nu a fost cea mai bună. Am plătit şi am votat în Parlament pentru abrogarea acestei legi. Tot azi am mai votat şi scoaterea accizei de la carburanţi, care din punctul meu de vedere, fiind o lege foarte bună a PSD, creându-se 200.000 de locuri de muncă. Astăzi fiind pusă în acelaşi calup cu accizele am votat alături de ceilalţi colegi parlamentari”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul CEx de miercuri.

Referitor la legea eliminării supraccizei pe carburant şi a supraimpozitării contractelor part-time, liderul interimar al PSD a spus că partidul a vrut să vadă dacă PNL a ieşit din logica electorală.

„PSD a vrut să vadă dacă PNL a ieşit din logica electorală. Se pare că nu a ieşit din logica legilor populiste, dar sperăm ca la un moment dat, până vin cu bugetul de stat să îşi creioneze cifrele şi să îşi asume conducerea unei ţări. Vom aştepta legea bugetului de stat. Sper din tot sufletul ca Guvernul PNL, să nu aibă această intenţie cu asumarea pe bugetul legii de stat. Atunci vom fi nevoiţi să promovăm legi de amendare a bugetului de stat. Cred că dezbaterea este fondul democraţiei şi acest lucru se face în instituţia Parlamentului României”, a conchis Ciolacu.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilită perioada pentru care se aplică măsurile compensatorii persoanelor deţinute în condiţii improprii.

Majoritatea parlamentarilor PSD au votat pentru abrogarea recursului compensatoriu, în afară de Roxana Mînzatu care votat „împotrivă”, iar Nicolae Bacalbaşa (PSD) şi Florin Iordache (PSD) s-au abţinut.

Deputaţii au mai adoptat, decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time. Anterior votului Olguţa Vasilescu a anunţat că PSD va vota în favoarea iniţiativei legislative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
psd,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici