Ciolacu cere consens politic pentru stabilirea datei alegerilor. Mandatele aleşilor locali expiră pe 21 iunie

Marcel Ciolacu le-a cerut, miercuri, liderilor celorlate partide parlamentare să promoveze împreună un proiect de lege cu privire la prelungirea mandatelor aleşilor locali cât şi cu privire la stabilirea datei alegerilor, ”pentru evitarea unui dezastru în administraţia locală”.

241 afișări
Imaginea articolului Ciolacu cere consens politic pentru stabilirea datei alegerilor. Mandatele aleşilor locali expiră pe 21 iunie

Ciolacu cere consens politic pentru stabilirea datei alegerilor. Mandatele aleşilor locali expiră pe 21 iunie

”În urma deciziei CCR, fac un apel către toate forţele politice - în cursul săptămânii viitoare să ne reunim la Parlament să putem promova împreună o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleşilor locali cât şi cu privire la stabilirea datei alegerilor. Cu alte cuvinte, jocul pe sub masă şi cu aranjamentele PNL a luat sfârşit. Toate forţele politice trebuie să se reunească şi să promoveze împreună o lege transparent în Parlament, constituţională şi care să ţină cont de toate forţele politice şi de toată reprezentarea Parlamentară. Pe 21 iunie expiră mandatele tuturor aleşilor locali. Acest lucru ne obligă ca de săptămâna viitoare să începem să promovăm această lege, astfel încât, din cauza unor jocuri politice meschine, mici şi de grup să evităm un dezastru în administraţia locală”, a declarat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

El a mai spus că va fi cerută şi părerea specialiştilor, astfel încât românii să nu fie puşi în pericol.

De asemenea, Ciolacu a spus că prelungirea mandatelor aleşilor locali se va face în funcţie de stabilirea datei alegerilor locale.

Curtea Constituţională a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanţa de urgenţă prin care au fost prelungite mandatele aleşilor locali este neconstituţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici