Ciolacu, despre comasarea alegerilor: Nu cred că România va sărăci dintr-un exerciţiu democratic

Câteodată a existat o risipă a banului public, dar când e vorba de democraţie, deodată devenim foarte cumpăniţi. Nu-i vom păcăli pe români, spune, luni, premierul Marcel Ciolacu, întrebat dacă e justificată comasarea alegerilor pentru reducerea costurilor.

420 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre comasarea alegerilor: Nu cred că România va sărăci dintr-un exerciţiu democratic

Ciolacu, despre comasarea alegerilor: Nu cred că România va sărăci dintr-un exerciţiu democratic

„Nu cred că România va sărăci dintr-un exerciţiu democratic. Haideţi să nu devenim ridicoli, câteodată a existat o risipă a banului public, dar când e vorba de democraţie, deodată devenim foarte cumpăniţi. Nu-i vom păcăli pe români, cine încearcă să-i păcălească pe români cu anumite comasări, vezi Doamne că se fac economii, nu mai ţine”, a spus, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că sunt posibile astfel de comasări, dar că acestea nu trebuie făcute în interes politic.

Întrebat dacă are informaţii care privesc o demisie a preşedintelui Klaus Iohannis, care ar urma să ocupe o funcţie importantă la nivel european, Marcel Ciolacu a spus: „Speculaţiile au pornit de la faptul că actualul preşedinte al Consiliului a anunţat că va candida primul pe listă în Belgia. La nivelul UE sunt trei funcţii importante: preşedintele Consiliului, Comsia Europeană şi Parlamentul European. Există negocieri întotdeauna. Eu am spus un lucru: pentru mine, indiferent de câtă lume o să mă înjure pentru eceea ce o să vă spun, faptul că un român ajunge preşedintele Consiliului European pentru mine este o mândrie”, a spus premierul.

Acesta spune că nu cunoaşte detalii, dar că aceste funcţii se împart între marile familii europene.

„Nu cunosc detalii, n-am avut discuţii cu preşedintele României în privinţa acestor lucruri. N-am avut discuţii, eu, cu un lider marcant european pe acestă perspectivă, dar contextul acesta este.
De obicei cele trei funcţii s-au împărţit între marile familii europene”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici