Ciolacu, despre pensiile speciale: Dacă luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR depopulăm MApN, MAI, Justiţia

  • Dacă luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR depopulăm MApN, MAI, Justiţia şi toate serviciile, afirmă Marcel Ciolacu despre pensiile speciale.
  • „Căutăm soluţiile cele mai bune”, adaugă liderul PSD.
  • El exclude posibilitatea ca România să piardă bani din PNRR, „indiferent de jalon”.
4140 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre pensiile speciale: Dacă luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR depopulăm MApN, MAI, Justiţia

„Din punctul meu de vedere, avem o lege trecută prin Parlament, prin avizele tuturor ministerelor. (...) Căutăm soluţiile cele mai bune. Este o discrepanţă mare între practica din Uniunea Europeană, mă refer la pensiile magistraţilor, la pensia din Apărare şi ce ne-am asumat noi în PNRR. Decizia şi discuţiile cu Comisia trebuie să fie foarte echilibrate. Dacă în acest moment luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Justiţia, toate serviciile. Dacă ne dorim acest lucru, eu nu îmi doresc acest lucru, mergem ad-litteram”, spune la Europa FM Marcel Ciolalcu.

El afirmă că PNRR a fost asumat de un guvern de dreapta, care nu a supus documentul dezbaterii publice „poate din neglijenţă, din neştiinţă”.

„Nu e o decizie politică uşoară, pentru că în spaţiul public este o ură împotriva pensiilor speciale. Îndreptăţită. De ce? Pentru că anumite categorii au găsit oportun să facă nişte excese. Dau nişte exemple - faptul că la pensie ai mai mult decât aveai în activitate, faptul că îşi faci calculele pe ultima lună de zile... Tot felul de modificări legislative în funcţie de cum a convenit cuiva a creat un val masiv de ură împotriva acestor pensii. Armata nu poate să aibă pensie specială, ci pensie de serviciu. Franţa, Belgia, germania au lege specială în ceea ce priveşte Armata. Mai mult, exagerarea unde a mai fost... Nu poţi să ieşi la pensie la 45 de ani, exact când eşti la maturitatea profesională”, adaugă liderul PSD.

El menţionează că săptămâna viitoare coaliţia „are obligaţia de a veni cu anumite amendamente, astfel încât să ne apropiem cât mai mult de îndeplinirea jalonului, pentru că altfel legea trece tacit prin Senat şi nu poate fi modificată”.

„Cum e acum, nu e acceptată ca îndeplinuire de jalon PNRR”, adaugă Ciolacu.

Referitor la pensiile parlamentarilor, el precizează că nu sunt prevăzute în proiectul din Legislativ.

Preşedintele PSD a exclus ca România să piardă bani din PNRR, „indiferent de jalon”.

„Vom merge şi vom avea un dialog concret” la Comisia Europeană, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici