Ciolacu, despre reformele asumate de Guvern: Ca să fie clar - oamenii obişnuiţi nu vor plăti niciun fel de taxe în plus

Oamenii obişnuiţi nu vor plăti niciun fel de taxe în plus, spune premierul Marcel Ciolacu în discursul de asumare a proiectului privind măsurile fiscale. El aminteşte şi de cazul „Buzatu” şi afirmă că va avea „toleranţă zero faţă de corupţie”.

552 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre reformele asumate de Guvern: Ca să fie clar - oamenii obişnuiţi nu vor plăti niciun fel de taxe în plus

Ciolacu, despre reformele asumate de Guvern: Ca să fie clar - oamenii obişnuiţi nu vor plăti niciun fel de taxe în plus

„Repet, ca să fie clar: oamenii obişnuiţi nu vor plăti niciun fel de taxe în plus! Vor fi supraimpozitate însă profitul excesiv, luxul şi viciile! Cine are proprietăţi scumpe, de peste 500 de mii de euro, sau iahturi ori maşini scumpe, este normal să plătească mai mult! De asemenea, alcoolul, tutunul, băuturile cu zahăr şi, ulterior, jocurile de noroc trebuie taxate mai mult! Pentru că efectele lor devin probleme majore de sănătate publică! Iar eu nu pot asista nepăsător la distrugerea unor generaţii întregi”, spune premierul Marcel Ciolacu, în discursul de asumare a proiectului privind măsurile fiscale.

El aminteşte şi de cazul „Buzatu”.

„Ştiu că, în aceste zile, românii de bună-credinţă se întreabă ce se va întâmpla cu taxele şi impozitele lor, dacă aceşti bani vor fi bine cheltuiţi sau vor ajunge prin vreun portbagaj. Înţeleg aceste îngrijorări ale românilor şi tocmai de aceea, astăzi, de la tribuna Parlamentului vreau să transmit un mesaj foarte clar pentru toţi cei care sunt în serviciul public, politicieni sau nu. Această guvernare este despre reforme şi economie, despre binele românilor şi dezvoltarea României. Cei care vor să folosească funcţia publică sau politică pentru beneficii personale nu vor fi toleraţi în această guvernare şi nu se vor putea ascunde după carnetele de partid. Am văzut că, cei care clamau <fără penali>, acum fac scut în jurul penalilor din propriul partid. Spre deosebire de ei - eu şi acest Guvern vom avea toleranţă zero faţă de corupţie. Solidaritatea noastră este doar cu românii, în special cu cei care îşi numără banii de la un salariu la altul. Solidaritatea noastră este cu pensionarii, cărora le vom creşte pensiile. Solidaritatea noastră este cu firmele care fac profit, dau locuri de muncă pentru români şi îşi plătesc corect taxele în România. Dar nu voi fi niciodată solidar cu cei care confundă funcţia publică cu moşia proprie! Nu voi tolera niciun exces! Şi le cer tuturor celor care sunt în slujba românilor să se gândească de două ori înainte de a aviza vreo achiziţie. Ne putem face treaba şi fără cele mai noi maşini, telefoane sau deplasări externe al căror singur scop e plimbarea. Reţineţi, dragi colegi: noi putem legifera foarte multe, dar nu putem legifera bunul-simţ şi responsabilitatea! Asta depinde de fiecare dintre noi”, adaugă premierul.

Marcel Ciolacu spune că „România are nevoie de această reformă majoră”.

„Eu sunt pregătit să mi-o asum. Este singura şansă pentru a continua dezvoltarea acestei ţări, singura şansă pentru a creşte nivelul de trai al generaţiilor actuale şi viitoare. Prin urmare, având în vedere toate argumentele expuse mai sus, în temeiul articolului 114 din Constituţia României, Guvernul îşi angajează răspunderea asupra Proiectului de Lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung”, încheie premierul Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici