Ciolacu, despre vizita FMI şi situaţia pensiilor: Ne-am asumat

  • Premierul Marcel Ciolacu a spus că nu se pune problema să nu fie majorate pensiile sau să existe mai multe tranşe, în contextul vizitei FMI.
  • De asemenea, Ciolacu a cerut la Ministerul Muncii impactul de mărire a pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei, pentru a vedea dacă se poate renunţa la impozit.
617 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre vizita FMI şi situaţia pensiilor: Ne-am asumat

„Vreau să fac o precizare după ce am văzut în ultimele zile tot felul de presupuneri privind vizita FMI şi situaţia pensiilor. Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie. Nu există mai multe tranşe, nu există alte variante! Ne-am asumat acest lucru şi acest lucru va fi făcut la 1 septembrie”, a spus Marcel Ciolacu, la debutul şedinţei de guvern de miercuri dimineaţa.

Premierul a cerut Ministerului Muncii ca în zilele următoare să îi transmită impactul de mărire a pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei.

„Ştim că până în 2.000 de lei nu se impozitează nicio pensie. Vedem impactul între 2.000 şi 3.000 de lei ca să mărim această marjă până la 3.000 de lei, astfel încât - aştept recomandarea Ministerului Finanţelor - să vedem dacă ne permitem după majorarea de 13,8% şi recalcularea de la 1 septembrie să avem şi această scutire de impozite până în 3000 de lei”, a mai spus Ciolacu.

Premierul a mai spus că în afară de discuţiile cu sindicatele, în perioada următoare, toată echipa guvernamentală va avea întâlniri cu mediul de afaceri despre dezolvtarea României, schemele de ajutor de stat şi pentru atragerea fondurilor europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici