Ciolacu, după ce hackerii i-ar fi furat datele din buletin: Este exclusă o răscumpărare. Nu e o problemă, eu îmi schimb buletinul

  • Este exclusă o răscumpărare, spune premierul Marcel Ciolacu, după ce o breşă de securitate a avut loc la Camera Deputaţilor.
  • El spune că atacul, care nu este primul de acest fel, nu ar fi fost aşa de faimos dacă nu ar fi fost furată o copie a buletinului său.
327 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, după ce hackerii i-ar fi furat datele din buletin: Este exclusă o răscumpărare. Nu e o problemă, eu îmi schimb buletinul

„Nu este prima oară când avem de-a face cu aceste atacuri cibernetice. La un moment dat un preşedinte al Camerei Deputaţilor a decis ca SG al Cdep să nu intre într-un anumit program astfel încât SRI şi STS în protejarea datelor Camerei Deputaţilor, iar acum vedem consecinţele. Este exclusă o răscumpărare. Presupun că nu ar fi fost aşa de faimos acest atac dacă nu ar fi fost furată o copie a buletinului meu. Nu e o problemă, eu îmi schimb buletinul”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că „este evident că avem de-a face cu un război hibrid”.

„Nu numai România, ci întreaga Europă este supusă acestui atac. Vă daţi seama ce se întâmplă în Republica Moldova. Mai ales că vor fi alegeri în întreaga Europa, ca să înţelegem întreg tabloul şi întreaga miză a acestor atacuri”, încheie Ciolacu.

O breşă de securitate cibernetică a avut loc la Camera Deputaţilor, preciza, marţi, Secretariatul general al Camerei.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat şi colaborează cu alte autorităţi cu competenţe în domeniul securităţii cibernetice la investigarea incidentului, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC, Mihai Rotariu.

DIICOT a fost sesizat de Camera Deputaţilor cu privire la atacul informatic de marţi şi face cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, perturbarea funcţionării sistemelor informatice şi şantaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici