Ciolacu, după întâlnirea cu premierul Cîţu pe tema PNRR: Am venit să-l ajutăm să iasă din impas

  • Marcel Ciolacu a afirmat, la finalul întâlnirii cu premierul Florin Cîţu, că a venit să-l ajute să iasă din impas.
  • „În continuare PNRR nu are coerenţă”, a spus liderul social-democrat.
  • Marcel Ciolacu spune că PSD susţine descentralizarea PNRR.
243 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, după întâlnirea cu premierul Cîţu pe tema PNRR: Am venit să-l ajutăm să iasă din impas

Ciolacu, după întâlnirea cu premierul Cîţu pe tema PNRR: Am venit să-l ajutăm să iasă din impas

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, la finalul întâlnirii cu premierul Florin Cîţu pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), că a venit pentru a-l ajuta să iasă din impas, după ce Comisia a respins două planuri trimise de Guvern

„Din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim. (...) Nu cunoaştem complet ce granturi vor merge către IMM-uri, nu cunoaştem concret către sindicate care sunt reformele şi detaliat pe zona de pensii şi sperăm totuşi să ne revină aceste informaţii, suntem cu toţii demnitari, plus că este recomandarea Comisiei de a avea acees la aceste informaţii, nu este un plan secret, nu ne interesează componentele care se află încă în negociere. Sperăm să deblocăm acest lucru şi să stabilim împreună un calendar de prezentare a PNRR în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu după întâlnirea cu Florin Cîţu.

Social-democratul a spus că PSD susţine descentralizarea PNRR.

„Noi am luat act despre ceea ce au dânşii în PNRR, generic, nu în detaliu, aşteptăm totuşi PNRR-ul să-l primim, să discutăm cu specialiştii aplicat pe fiecare domeniu, aşteptăm mecanismele transparente, totuşi am asistat cu toţii la un efort de centralizare a PNRR, nu de descentralizare. Venim în continuare cu ideea de descentralizare în teritoriu a acestui PNRR, nu de centralizare în pixul unui anumit ministru”, a mai afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a admis că este posibil ca el să nu mai aibă o întâlnire directă cu premierul, dar este convins că partenerii sociali şi specialiştii vor continua întâlnirile.

Întrebat dacă discuţia a fost constructivă, Marcel Ciolacu a răspuns: „A fost un pic superficială, un pic în caracterizarea actualei guvernări aşa mai de sus, dar până la urmă s-a finalizat cu o promisiune: tot întâlnim acest vom face, sperăm ca de data aceasta... Am venit astăzi cu credinţa că vom ieşi tot astăzi cu un plan pentru români, nu s-a reuşit acest lucru, repet, noi am venit să-l ajutăm pe domnul Cîţu să iasă din impas, pentru că deja au trimis două planuri, pe care Comisia le-a respins. Dacă doreşte să avem un plan acceptat de toată lumea, cred că este bine să continuăm această colaborare”.

CITEŞTE AICI: Cîţu, confuz în declaraţii despre prezentarea PNRR în Parlament

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici