Ciolacu, după învestirea Comisiei Europene: PSD îşi asumă cu fermitate o direcţie pro-europeană

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia votului acordat Comisiei Europene în Parlamentul European, în care transmite că PSD îşi asumă "cu fermitate" o direcţie pro-europeană dorită de români şi "un angajament real pentru valorile social-democrate europene".

598 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, după învestirea Comisiei Europene: PSD îşi asumă cu fermitate o direcţie pro-europeană

Ciolacu, după învestirea Comisiei Europene: PSD îşi asumă cu fermitate o direcţie pro-europeană

"Noua Comisie Europeană a primit sprijinul Parlamentului European şi urmează să îşi înceapă activitatea la 1 decembrie. Ne dorim o Comisie Europeană care pune accent pe cetăţeni şi aşteptările lor şi care să îşi asume o orientare geopolitică menită să creeze noi punţi de legătură şi de încredere între statele membre dar şi cu partenerii noştri strategici. Este nevoie de o nouă abordare la nivel european care să privilegieze angajamentele sociale, să livreze politici economice care să reducă inegalităţile şi să îşi asume obiective ambiţioase şi integratoare în materie de dezvoltare sustenabilă", se arată într-un comunicat transmis de Marcel Ciolacu.

El susţine că integrarea României în Spaţiul Schengen şi în Zona Euro trebuie să fie priorităţi în următorii ani.

"Creşterea profilului României în UE trebuie să fie o prioritate în următorii ani şi acest lucru presupune printre multe altele integrarea în spaţiul Schengen, apropierea de zona euro şi un viitor buget european care să ţină cont de nevoile noastre de dezvoltare. De asemenea, ne dorim ca parcursul european al Republicii Moldova şi al ţărilor din Balcanii de Vest să beneficieze de sprijinul necesar din partea noii Comisii. Partidul Social Democrat va lucra împreună cu familia sa europeană reprezentată de Partidul Socialiştilor Europeni pentru a susţine obiectivele noastre la nivel european fiind în acelaşi timp vigilenţi ca obiectivele asumate să fie în integralitate respectate", potrivit comunicatului de presă remis MEDIAFAX.

De asemenea, liderul social-democrat transmite că priorităţile partidului în plan internaţional includ intensificarea relaţiilor trans-atlantice.

"Partidul Social Democrat îşi asumă cu fermitate o direcţie pro-europeană dorită de români şi un angajament real pentru valorile social-democrate europene. Priorităţile noastre în plan internaţional sunt creşterea profilului european al României şi intensificarea relaţiilor trans-atlantice, inclusiv la nivelul NATO. Partidul Social Democrat rămâne unul din cele mai mari partide de stânga din Europa şi vom continua acţiunea noastră pentru apărarea drepturilor sociale şi dezvoltarea democraţiei româneşti", conform sursei citate.

Membrii Parlamentului European au votat miercuri în favoarea noii Comisii Europene formate de preşedintele ales Ursula von der Layen, care urmează să preia funcţia de la 1 decembrie. Noua Comisie Europeană va prelua atribuţiile la data de 1 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici