Ciolacu în SUA: România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federaţiei Ruse

România a fost şi va fi alături de Ucraina până când o să obţină victoria împotriva Federaţiei Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu, aflat luni în SUA, într-o discuţie cu secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken.

524 afișări
Imaginea articolului Ciolacu în SUA: România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federaţiei Ruse

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

„Aşa cum aţi menţionat dumneavoastră, România a fost şi va fi alături de Ucraina până când o să obţină victoria împotriva Federaţiei Ruse”, i-a transmis Ciolacu secretarului de stat al SUA, Anthony Blinken, în Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Ciolacu a adăugat că este nevoie de sprijin pentru Republica Moldova.

„România şi-a învăţat lecţia în ceea ce priveşte Rusia cu mult timp în urmă. Cunoaştem poporul rus şi sistmeul de agresiune, de aceea, o să vă rugăm ca în afară de parteneriatul pe care îl aveţi cu România, să avem tot timpul în vedere şi Republica Moldova. Este cea mai vulnerabilă ţară în acest moment, în Europa, după Ucraina, unde există un conflict armat, iar în republica Moldova există un conflict şi un război hibrid asupra preşedintei Maia Sandu şi asupra unui guvern democratic.

I-a transmis secretarului de stat american că parteneriatul strategic cu SUA este cel mai important parteneriat al României.

„Parteneriatul Strategic cu Statele Unite este cel mai important parteneriat al României, mai ales în contextul crizei de securitate în urma agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Aş dori să vă felicit pentru implicarea dumneavoastră în Orientul Mijlociu. Categoric, pentru toată diplomaţia, pentru toată lumea nu a trecut neobservată şi aş dori să vă mulţumesc în numele României şi al românilor pentru ajutorul acordat pentru a putea recupera românii din Fâşia Gaza, lucru care nu o să fie niciodată uitat în România”, a mai spus premierul.

Premierul Marcel Ciolacu a fost însoţit la întrevederea de la Washington de ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.

Prim-ministrul este în a doua zi a vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii împreună cu o delegaţie guvernamentală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici