Ciolacu,la prima şedinţă de Guvern ca premier: Aşteptările tuturor de la Guvernul României sunt mari

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la prima şedinţă de guvern programul de guvernare are „o viziune pentru naţiune, un plan cu obiective ce trebuie rezolvate rapid”, iar guvernul pe care îl conduce „este al României, nu al PSD, nu al PNL”.

192 afișări
Imaginea articolului Ciolacu,la prima şedinţă de Guvern ca premier: Aşteptările tuturor de la Guvernul României sunt mari

Presidency.ro

„Sunt conştient că aşteptările tuturor de la Guvernul României sunt mari. Sunt aici cu colegii mei să garantez că la Guvernul României vor urma nişte luni grele de muncă, efort tensiune, dar şi soluţii în faţa unor provocări complicate. La asta ne obligă Programul de guvernare asumat în faţa Parlamentului şi în faţa românilor. Avem însă un plan bine articulat, o viziune pentru naţiune, un plan cu obiective ce trebuie rezolvate rapid. De aceea este esenţial să muncim în echipă”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a ţinut să precizeze că el conduce „Guvernul României, nu al PSD, nu al PNL”.

„Suntem colegi (social-democraţi şi liberali - n.r.), nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii, pentru că vom împărţi atât reuşitele cât, mai ales, eventualele eşecuri. Urgenţa maximă este schema de reducere a adausurilor comerciale la produse comerciale de bază (...) efectul aplicării este scăderea preţurilor la câteva alimente vitale în fiercare gospodărie (...) trebuie să convenim un efort comun, astfel încât românii să simtă un ajutor semnificativ pentru bugetul familiei”, a mai spus premierul.

Acesta a mai spus că este important să ducem inflaţia la o singură cifră cât se poate de repede, „dar şi să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România”.

Prmierul a mai afirmat că vrea să fie pregătită lansarea rapidă a unor proiecte „esenţiale pentru România”, precum sprijinirea procesării de alimente, susţinerea industriei materialelor de construcţii şi introducerea energiei verzi în fermele agricole.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici